Ivan Sivec: Abeceda se potepa

Naslovnica knjige Abeceda se potepa
25 zgodbic o črkah - 25 imenitni ilustracij slikarke TINE ŠVAJGER!

Na začetku počitnic se velike črke odpravijo na potep, ob tem pa doživijo neverjetne dogodivščine, po katerih se jih bo zapomnil vsak otrok. Kot nalašč za predšolske otroke!
/ iz vsebine: /

Črka A ABECEDA JE BILA V PRVIH DNEH POČITNIC PRESREČNA, DA IMA KONČNO MIR PRED UČENCI IN UČITELJICO. NJENIH ČRK NI NIHČE VEČ PREMIKAL, NIHČE OBRAČAL NA GLAVO, NIHČE PREMETAVAL SEM TER TJA IN NEPRENEHOMA KAZAL PRVČKOM ČRVČKOM. VES LJUBI DAN SO LAHKO POLEŽAVALE NA OMARI IN UŽIVALE V RAZKOŠJU MIRU IN TIŠINE.

»KAKO SE TO PRILEŽE!« SE JE ČRKA A POBOŽALA PO UTRUJENEM TELESU. »IN POČITNICE BODO TRAJALE VEČ KOT DVA MESECA!«

TUDI DRUGE ČRKE SO BILE ZADOVOLJNE, DA LAHKO OD JUTRA DO JUTRA V MIRU DREMUCKAJO IN SE BREZSKRBNO VDAJAJO BREZDELJU.

TODA ZADOVOLJSTVO JE TRAJALO LE TRI DNI.

»AH, KAKŠEN DOLGČAS!« SE JE ČETRTI DAN NAVELIČANO PRETEGNILA ČRKA A, PRAV TISTA, KI SO JO ČRKE IZBRALE ZA SVOJO VODITELJICO. BILA JE NAMREČ KAKOR USTVARJENA ZA VODENJE. VEDNO JE STALA SPREDAJ, NA ČELU ABECEDE, IN ŽE NA ZUNAJ KAZALA ODLOČNOST IN POKONČNOST. NIKOLI SE NI SONČILA, ZATO JE BILA SNEŽNO BELA, IN NJENA TEMNA OBLAČILA SO NJENO PRIROJENO STROGOST LE ŠE POUDARJALA.

»TUDI MENI JE NEZNANSKO DOLGČAS,« JE ZAZEHALA ČRKA Ž, PRETEGUJOČ SE NA ROBU PRAŠNE OMARE. »KAJ PA, ČE BI ŠLE NA POTEP?«

»TIŠINA!« SE JE ČRKA A RAZBURJENO RAZKORAČILA PRED ABECEDO. »O TEM BOM ODLOČALA JAZ, PRVA ČRKA V ABECEDI!« ČEZ ČAS PA JE SPRAVLJIVO DODALA: »PRAV, PA POJDIMO NA POTEP. NA POČITNIŠKI POTEP PO BELEM SVETU.«

Spostovani obiskovalci! Ce to knjigo poznate, Vas vljudno vabimo, da jo ocenite. Glasujete tako, da kliknete na oceno, ki se Vam zdi najprimernejsa.
Knjiga Abeceda se potepa je:
 Ful huda
 70%Ful huda: 70%Ful huda: 70%
 Kul
 18%Kul: 18%Kul: 18%
 Še kar kul
 7%Se kar kul: 7%Se kar kul: 7%
 Prebavljiva
 2%Prebavljiva: 2%Prebavljiva: 2%
 Poden
 2%Poden: 2%Poden: 2%

Število glasov: 1174