Mnenja bralcev o Ivanu Sivcu

<<< NAZAJ     (mnenja iz druge polovice leta 2011)Katarina
30.06.2011 ob 16:19

Lep pozdrav.

Moje ime je Katarina K. in sem velika občudovalka vašega dela in načina življenja. Vem, da ste zelo načelen in pameten možak, saj sem vas večkrat videla na televiziji. Prebrala sem kar nekaj Vaših knjig, katerih naslovov se niti ne spomnim več tako zelo. Najbolj pa se mi je vtisnila v spomin Mojih prvih 60. Brala sem seveda predvsem mladinske knjige (npr. tiste v zvezi z megažuri), pa tudi kakšna zrelejša mi je kdaj prišla v roke.
Skratka, ste fül kűl pisatelj in prav je, da Vam to potrdim tudi jaz.

Lep četrtek Vam želim.


Pozdrav, Katarina z ribniškega konca =)

--
ponavadi KK.Andrej
29.06.2011 ob 09:05

Prebral sem NAJINE SLEDI o Ivanki Kraševec in Ivanu Prešernu in lepo so me poplejlae v mladost, v čas Belih rož iz Aten in Prodajalke vijolic, pa tudi Ko Ivan zatrobi.

AndrejMeri
27.06.2011 ob 14:49

Potopljeni vlak je kulska.

jaz, MeriBreda
25.06.2011 ob 11:20

Spoštovani g. Sivec!

Navdušena sem ob ravnokar prebrani knjigi Najine sledi, kjer ste res izjemno opisali bogato pot naših velikih prijateljev Žana in Ivanke!Breda in njeni domači; bivši sosedje Ivanke in Žan iz MostTone
24.06.2011 ob 18:47

Želim Vam lep praznik slovenske državnosti. S svojimi reportažami in knjigami ste veliko naredili k dvigu samozavesti slovenskega naroda!

Tone iz Domžalm.
24.06.2011 ob 11:02

ISKRENE ÄŒESTITKE ZA "OBROBNO ZADEVO"!
/Nevoščljivost lenih in nesposobnih jo še dodatno pozlati./M.1313
23.06.2011 ob 22:42

Gospod Sivec, v imenu društva 1313 Vam čestitam k obema romanoma o prvi svetovni vojni.

Z lepo protivojno noto.Jovana
23.06.2011 ob 06:35

Najprej se Vam zahvalim za knjigo ,saj je cudovita.
Prej Vam nisem mogla poslat tole pismo,saj mi vcasih kljub nacrtovanem izkorisacanju prostega casa nisem mogla hitro prebrati knjigo.
Knjiga je zanimiva in smesna .Najboljse je ko se odpravi 7.a na eskurzijo.
Imena uciteljev pa so zelo smesna in nanavadna.
Veselim pa se tudi vasih novih knjig,saj jih bom poiskala in tudi prebrala.


Lep pozdrav ,
Jovana

OÅ  FramFrancka
22.06.2011 ob 18:54

V današnjih Novicah berem, da ste za DVD Pozabljeni zaklad dobili zlati DVD zaradi toliko prodanih izvodov. Čestitam Vam, Končarju in Štiglicu, pa tudi Potrebuješu za odlično glasbo. Vsi ste zaslužni za zlati DVD!

Francka808. PREDSTAVITEV
22.06.2011 ob 18:43

Spoštovani gospod Ivan Sivec!

Današnja predstavitev Vaših knjig se mi bo zagotovo globoko vtisnila v spomin. Moram vam povedati, da vas globoko spoštujem. Prebrala sem že zelo veliko vaših del, najbolj pa se mi je vtisnila v spomin knjiga Čarobna violina o izgubljeni violini. Všeč mi je bila tudi izbira kraja, saj ej Piran med mojimi najljubšimi slovenskimi kraji. Res mi je bilo v veliko čst, da sem imela to priložnost, da sem se tudi v živo spoznala z vami. Tudi vaša pripoved o potopljenem vlaku v Bohinju je bila super, saj z mojo družino skoraj vsako leto letujemo v Bohinjski Bistrici. A za to pripoved doslej še nisem slišala. Zgodba o potopljeni italijanski ladji Rex pa je bila nasploh čudovita. Zdaj, ko sem to izvedela, bom z veseljem vzela v roke tudi to vaše delo in še kakšno. Za konec bi vam rada povedala še to, da ste res izjemen pisatelj. Veseli me tudi, da ste se odzvali mojemu povabilo na Pedagoško fakulteto ter vseskozi odgovarjali na moja elektronska sporočila. Želim vam še veliko ustvarjalnih in drugih izzivov in najlepša hvala za vse, kar ste storili zame.

Klara Å .,
študentka Pedagoške fakultete LjubljanaDanica iz Å entruperta
19.06.2011 ob 10:12

Spoštovani gospod Ivan Sivec!

Z velikim veseljem sem prebrala Vašo zadnjo knjigo Najine sledi. Nostalgije ob branju ni manjkalo. Ivankin žametni glas je del pesmi moje mladosti. Njene pesmi so nepozabne. Nekatere podrobnosti iz njenega življenja so me prav presenetile.
Spet ste se izkazali kot prijazen sogovornik ter nadvse antančen iskalec in urejevalec pomembnih podatkov. Za to knjigo Vam bo zagotovo prenekateri bralec zelo hvaležen. Tudi fotografije so nadvse zgovorne.
In Å¡e ena moja zanimivost!
Ko sem bila v petek 'v rožicah' - nabirala sem kamelice - so v šoli pri odprtem oknu članice pevskega zbora, ne boste verjeli, vadile pesem Bele rože iz Aten. Ob poslušanju sem kar pozabila na neprijetno počepanje in pripogibanje pri obiranju. Naslednji dan pa so pevke pele to pesem na naši prireditvi. V povezavi z vsebino Vaše knjige sem pesem dojela še precej globlje.
Prepričana sem, da boste tako oteli pozabi še prenekaterega Slovenca, kot ste Ivanko kraševec in njenega izjemnega moža Žana, ki je lahko za vzor mnogim slvoenskim moški. Sploh nisem vedela, da je tako odličen glasbenik in slikar. Obema čestitam za sliakrske umetnine.
Vam pa naj se na široko odpirajo vrata v kamrice še drugih pomembnih Slovencev. Ko bodo odprta, vem, da se boste hitro in dobro znašli in spet bomo btrali kaj zanimivega.
Kljub nestanovitnemu vremenu, ki ga je sv. Medard itak že napovedal, Vam pošiljam dobrovoljen pozdrav z Dolenjske!
Knjiga Najine sledi je lepa, poučna in polna prijaznih spominov.

Srečno!

Danica Z.807. PREDSTAVITEV
18.06.2011 ob 11:19

Podsreda - Šesti Večer pod češnjo - ob 20.00 -
predstavitev Kneginje Eme

Dragi Ivo!

V Podsredi si predstavil svojo stoto knjigo Kneginja Ema. ÄŒestitamo za vse tvoje pisateljsko delo in se ti zahvaljujemo, da si nam dal tudi to knjigo in Å¡e kralja Sama in cesarja Arnulfa - nam, vsem Slovencem!


Marjam M.

ÄŒestitke tudi v imenu Kozjanskega parka!


Spoštovani g. Ivo!

Iz Podsrede, srečanja pod češnjo, odhajam s čudovitim občutkom in spoznanjem, da smo Slovenci že od nekdaj pomemben del Evrope.
Včasih smo morda premalo ponosni na to.
Vi ste nam vlili še več samozavesti in ponosa.
Hvala Vam!

župan Dušan Amadej K.806. PREDSTAVITEV
18.06.2011 ob 11:13

SLAVNOSTNI GOVORNIK V KULTURNEM DOMU LAÅ KO - 17. 6. 2011

Spoštovani gospod Sivec!

V veliko veselje nam je bilo spoznati 'legendo' med slovenskimi pisatelji.
Med pripravami na našo proslavo ob dnevu državnosti smo ugotovili, da niste samo eden izmed najbolj iskanih in zanimivih slovenskih avtorjev, ampak da ste tudi izjemno hudomušni in zelo prijeten človek.
Hvala vam za prijetno druženje!

učenci in pedagogi OŠ Primoža Trubarja
(ki smo občinsko proslavo pripravili)najbolj brane Sivčeve knjige v preteklih petih mesecih leta 2011
09.06.2011 ob 21:18

1) Kralj Samo ...................... 734 izposoj

2) Kneginja Ema .................... 599

3) Cesar Arnulf .................... 582

4) Zadnji mega žur ................ 501

5) Godec v nebesih ................ 408

6) Bomba na oli ................... 355

7) Vlomilci delajo poleti ......... 340

8) Dopust s taščo ................. 332

9) Prve lastovke .................. 296

10) Potopljeni vlak ............... 286

11) Ognjeni ruj ................... 259805. PREDSTAVITEV
09.06.2011 ob 20:58

Spoštovani gospod pisatelj Ivan Sivec!

Hvala vam za prijetno druženje z našimi mladimi Zlatimi bralci občine Šentjur. Hvala Vam, ker nam niste natrosili samo pisateljske aktivnosti, ampak ste našim šolarjem predstavili tudi življenje in modrost. Želimo Vam še veliko srečnih trenutkov z mladimi, ki vedno bolj cenijo našo besedo in pesem.

Albina K.,
OZPM Å entjur

v imenu Zlatih bralcev celotne občine, knjižničark in drugih mentoric804. PREDSTAVITEV
09.06.2011 ob 14:26

Gospod Sivec!

Človek bi Vas poslušal in poslušal. In zraven se lahko le čudiš, ko vidiš, da je vsaka stvar, ki je zapisana, tudi preverjena.
Zelo sem zadovoljna, mislim pa, da tudi učenci, da ste 'zapeljali iz garaže' na naše dvorišče.
Želim Vam še veliko popisanih listov A4!

Vlasta M.,
knjižničarka

OŠ Komen - za višjo stopnjo803. PREDSTAVITEV
09.06.2011 ob 14:24

OŠ Komen na Krasu - za nižjo stopnjo


Spoštovani gospod Sivec!

Prijetno je bilo prisluhniti Vašemu nastopu. Slišali smo nekaj zanimivih prigod iz Vašega življenja in dela. Navdušeni smo bili nad Vašim pripovedovanjem. Ne le zapisana beseda, tudi govorjena Vam gre spretno iz ust. Hvala, da ste del izkušenj delili tudi z nami!

Vida M.branost
08.06.2011 ob 18:17

V preteklih petih mesecih leta 2011 je bilo izposojenih
18.058 Sivčevih knjig,
kar ga uvršča na odlično četrto mesto med vsemi slovenskimi pisatelji, povrhu pa ima peta na lestvici za njim za več kot štiri tisoč manj izposoj.802. PREDSTAVITEV
08.06.2011 ob 17:17

Cenjeni gospod Ivan Sivec!

Ko smo se pripravljali in pričakovali vaš prihod, so bili naši učenci in učenke zelo navdušeni nad vašimi knjigami, osmošolce pa je vsebina vaših knjig še posebej navdušila. Na srečanju z vami pa smo ugotovili, da niste puščoben, siv gospod, ampak radoživ sončen človek, ki nas je navdušil s svojim nastopom. Odločeni smo - z veseljem bomo brali vaše knjige!

Barbara R. B.,
knjižničarka na OŠ Lovrenc na Pohorju801. PREDSTAVITEV
07.06.2011 ob 19:56

Galerija Univerzitetnega klinične centra Ljubljana - razstava slik Ivanke Kraševec Prešern in predstavitev knjige Najine sledi s podnaslovom Glasbeni in slikarski poti Ivanke Kraševec Prešern in Ivana Prešerna-Žana


Dragi Ivan!

Ob prvi predstavitvi najine knjige Najine sledi sva z Ivanko zelo vesela in hvaležna Tebi, najinemu prijatelju, da si knjigo napisal, prav tako pa gre zahvala tudi Tvoji ženi Sonji za vso podporo.
Žan z Ivanko800.PREDSTAVITEV
06.06.2011 ob 15:18

Spoštovani gospod Sivec!

Iskrena hvala za nastop, pomoč pri delu in vaš govor o življenju, mladinski problematiki in zgodovinskih dogodkih.
Dotaknili ste se moje duše in res sem vam hvaležna za vse, akr ste nam danes podali.

Hvala!

Klavdija

Pedagoška fakulteta Ljubljana

(študentke profesorice Blažičeve)799. PREDSTAVITEV
02.06.2011 ob 22:01

Spoštovani gospod Sivec!

V veliko čast in veselje nam je bilo, da smo lahko to dopoldne preživeli z Vami. Navdušili ste nas s svojo vedrino, modrostjo, iskrenostjo, duhovitostjo in pozitivno naravnanostjo do življenja. Dotaknili ste se naših duš in src! Tako kot s svojimi knjigami!

Kolektiv in učenci predmetnega pouka
OÅ  Radenci798.PREDSTAVITEV
02.06.2011 ob 21:58

Spoštovani gospod Sivec!

V življenju srečamo veliko zanimivih ljudi,
obogatijo pa nas samo takšni, kot ste Vi!

Hvala za nepozaben dan!

Kolektiv učiteljic razrednega pouka ter učenci
OÅ  Radenci797. PREDSTAVITEV
31.05.2011 ob 15:20

Spoštovani g. Sivec,

iskrena hvala za nastop. Bilo je veselo, poučno in iskreno. Predvsem pa zanimivo in mnogo mnogo prekratko.

J. B.,
slavistka na OÅ  Negova


Hvala za čudovito potovanje po svetu, za zanimive prigode iz otroških let in za življenjsko modrost, da je najlepše doma!
Danes smo otrokom ob malici pripovedovali, da je nekoč, ko ni bilo hrane na pretege, reli: Kruh ponoči spi. In gledali so nas z velikimi začudenimi očmi ...
Hvala za obisk in da ste del Vas pustili pri nas!

Slavica T.,
ravnatlejica
na OÅ  Negova796. PREDSTAVITEV
29.05.2011 ob 15:37

27. 5. 2011 Trnovska vas


Spoštovani gospod Sivec,

v imenu kolektiva in učencev Podružnične šole Trnovska vas se lepo zahvaljujem za vaš nastop. Zanimive zgodbe, ki ste jih delili z nami, so nam zelo popestrile zaključek bralne značke. Verjamem, da bodo učenci z veseljem posegli po vaših knjigah.

Klavdija H.,
PÅ  Trnovska vas795.PREDSTAVITEV
29.05.2011 ob 15:34

27. 5. 2011 Osnovna Å¡ola Destrnik


Spoštovani gospod Sivec,

sproščen, navdušujoč, poučen in predvsem zelo zabaven je bil vaš nastop na naši šoli. Prepričana sem, da bodo po njem učenci še raje segli po Vaših knjigah. Naj Vam pero še vedno tako lepo drsi po papirju, Vam v pomoč in nam v veselje!

Mateja M.,
in vsi z OÅ  DestrnikMilka
26.05.2011 ob 10:24

Čestitam Vam za 62. let in HVALA za vse čudovite knjige, ki ste nam jih podarili.

Milka iz LJVeljko V.
26.05.2011 ob 10:21

Dragi Ivan!

Ob sinočnji predstavitvi in ob rojstnem dnevu Ti želim, da bi za večne čase obdržal častitljivo mesto najbolj plodovitega in enega najbolj branih pisateljev.

Veljko V.794. PREDSTAVITEV
25.05.2011 ob 23:05

Spoštovani g. Ivan!

Iskrene čestitke, da sem lahko imel čast prisostvovati vaši predstavitvi, pa lepe hvala!

župan Mengša Franc Jerič


Spoštovani gospod Sivec!

Človek ostrmi ob vašem pisateljskem opusu. Pravite, da branje pomlajuje človeka. Ko vas gledam, pa lahko rečem, da pisanje še bolj pomlajuje ...

Hvala za povabilo!

Še mnogo 'pomlajevanja' vam želim!

Janez Klobčar

(violinist ob predstavitvi knjig Ognjeni ruj in Zelena solza v Galeriji Repanšek)Janez Majcen
24.05.2011 ob 20:16

24.5.2011

Z zanimanjem sem prebral tvoja nova zgodovinska romana,OGNJENI RUJ in ZELENA SOLZA.Zgodovinske teme so ti zelo blizu in jih z poglobjlenim študijem tistega obdobja krasno opišeš.Posamezne dogodke si zelo v živo in podrobno opisal z vso tvojo literarno širino.
Knjigi sem prebiral z manjšimi presledki,kar nič ne moti,ker je roman razdeljen po poglavjih in zgodbah,ki se navezujejo.Nekaj zgodb je tako slikovito opisanih,da že kažejo na filmsko predstavitev.Tudi imena oseb in krajev so primerno času in dogodkom dana.
Čestitam ti za tvoje uspešno delo in se veselim,tvojih uspehov.Mihaela
24.05.2011 ob 08:37

Gospod Sivec,

moram Vam zapisati anekdoto.
Moj mož je bil nekaj siten, pa sem mu porinila v roke Vašo knjigo Mojih prvih sto.
Pa se je takoj glasno smejal in mu je bilo takoj tudi žal, da je bil zoprn.
Vaše knjige zdravijo ljudi ...

MihaelaMarija V.
23.05.2011 ob 15:24

Cenjeni gospod Ivan Sivec!

Ob Vašem današnjem prazniku Vam voščim obilo trdnega zdravja, ustvarjalnega navdiha in lepih trenutkov z ljudmi in stvarmi, ki Vas osrečujejo.
Voščilu se pridružuje tudi sin Izidor.

Lepo pozdravljeni.

Marija V.Danica Z.
23.05.2011 ob 13:49

Spoštovani gospod Ivan Sivec!

Vse najboljše za rojstni dan!
Naj se Vam v tej naši domovini, ki ste ji podarili že toliko žlahtnih besed, uresničijo še mnoge ŽELJE in veliko NAČRTOV.
Veselo pojdite z idejamo, ki se skrivajo v Vas, v tisto smer, ki se ji reče: naprej - v čimbolj prijazne in uspešne daljave prihodnosti.
Srečno pot!
Danica Z.Marinka U.
23.05.2011 ob 10:29

Našemu priljubljenemu piscu,
spoštovanemu magistru Ivanu Sivcu!

Čas venomer hiti, v brezčasje teče,
življenja dni brezbrižno nam odšteva ...
Že prišel dan ašega rojstnega je dneva,
ko vsi Vam želimo zdravja, zadovoljstva, sreče.

Cvetov v šopku Vaših let se je že 62 nabralo,
mlademu zdi se kar dosti, a starcu - malo!
A pomembno je le, da zdravje bi se Vas držalo,
pa sreča, uspeh in zadovoljstvo - ter PISALO!

Vse najboljše in prijetno praznujte!

Marinka U.Jožica S.
23.05.2011 ob 10:26

Cenjeni gospod Magister!

Naj Vaš rojstni dan bo s soncem sreče obsijan.
In z zdravjem, ljubeznijo in veseljem ves obdan.

Å e na mnoga leta
iz srca!

Jožicam.
22.05.2011 ob 21:30

Zrno do zrna - pogača,
kamen do kamna - palača,
knjiga do knjige - Ivan Sivec.
Å e na mnoga leta! M.793. PREDSTAVITEV
20.05.2011 ob 12:59

Spoštovani g. Sivec,

poslušala sem vas že drugič. S pozitivnim pristopom ste prijetno zapolnili naše druženje in vesela sem, da svojo energijo širite med mlade. Take vzornike potrebujemo.
Hvala!

Vojka H.,
Osnovna šola Središče ob Dravi792. PREDSTAVITEV
19.05.2011 ob 12:49

Spoštovani g. Sivec!

V veliko čast mi je, da sem lahko sodelovala z Vami na naši podelitvi priznanj v našem Društvu upokojencev Škofja Loka.
Še naprej bom z veseljem prebirala Vaše knjige.

Hvala!

Marinka M.

Spoštovani g. Sivec!

Zelo me veseli, da ste sodelovali pri naši podelitvi bralne značke za starejše bralce. S tem je dobila prav poseben namen.
Še naprej bomo našim bralcev pripovedovali i Vaših knjigah in jim svetovali pri izbiri.

Marija D.791. PREDSTAVITEV
18.05.2011 ob 12:12

Spoštovani g. Sivec,

všeč nam je bila vaša spontanost in vaše besede so tako rekoč začarale vaše učence.

Dokazale ste nam, da so knjige res lahko 'slajše od vsake potice'.

Hvala v imenu vseh na OÅ  Dutovlje

Loredana Å .Bojan
17.05.2011 ob 17:41

Preberte Ognjeni ruj, že v prvem poglavju vam ne bo dolgčas.
V Zeleni solzi pa opazarjam na ljubezen po tržaško.

Pa veselo na delo!

Bojanm.
15.05.2011 ob 21:12

Upam, da bo Janez Nepomuk poskrbel za obilen pridelek na tvojem vrtu.Vse najboljše! M.Uroš
14.05.2011 ob 09:30

Prebral sem obe Sivčevi knjigi o dogajanju iz prve svetovne vojne Ognjeni ruj in Zelena solza. Zdaj imam šele predstavo, kaj se je dogajalo na naših tleh. To sta koristni knjigi za vse nas, ki živimo tu, da vsaj izvemo, kaj se je dogajalo z našimi predniki po vojaški plati, pa tudi, kako so trpele drižine med prvo svetovno vojno.

Urošprvih pet najbolj branih v prvih Å¡tirih mesecih
14.05.2011 ob 08:58

1) Kralj Samo ...................... 620 izposoj

2) Zadnji mega žur ................. 514

3) Kneginja Ema .................... 501

4) Cesar Arnulf .................... 481

5) Godec v nebesih ................. 318prvi Å¡tirje emseci
14.05.2011 ob 08:51

Ivan Sivec ostaja po prvih štirih mesecih četrti po branosti med vsemi slovenskimi pisatelji. Od januarja do aprila 2011 se je izposodilo v slovenskih knjižnicah njegove knjige 14.811 bralcev.790. PREDSTAVITEV
13.05.2011 ob 23:50

Spoštovani gospod Sivec!

Veseli me, da ste s svojima knjigama ponesli pripoved o velikem zgodovinskem poglavju med slovenske bralce in nam tako pomagate pri našem poslanstvu.
Hvala!

Željko C.
Kobariški muzej
ob predstavitvi knjig Ognjeni ruj in Zelena solza v Kobariškem muzeju789. PREDSTAVITEV
13.05.2011 ob 14:15

Spoštovani g. Sivec,

bolj kot prebiranje knjige in ogledi vaših filmov na naši šoli, nam boste zagotovo ostali v spominu Vi kot osebnost, ki je vse to ustvarila.
Hvala, da ste bili del naše šole in da ste nam v tako kratkem času pričarali vaše dolgoletno delo in z nami delili vaše bogate izkušnje.
Želimo, da bi vas še naprej spremljala glasba in pesem in da se Vam nenehno porajajo nove in sveže ideje, da jih posredujete novim generacijam.

knjižničarja Simona N.
za višje razrede - OŠ Fram

Da je knjižnica središče šole, se ne kaže le po izposoji knjig, temveč v druženju s slvoenskimi avtorji, na katere smo upravičeno ponosni.
Hvala, gospod Sivec, da ste se odzvali našemu povabili.
ravnatelj OÅ  Fram788. PREDSTAVITEV
13.05.2011 ob 14:10

Spoštovani g. pisatelj!

KRUH PONOÄŒI SPI

Povedali ste nam stvari, za katere vemo samo mi, starejši, katerim kruh še lepo diši.
Hvala za Vaše zgodbe!
Vse premalo govorimo o preteklosti in pozabljamo, kako smo živeli nekoč.
Tudi me, vzgojiteljice, se trudimo, da bi ohranili vrednote, ki so jih dali vam Vaši starši.
Kolikor je le mogoče, jih prenašamo naprej vsi mi.
Hvala Vam za dragocenosti.

Vzgojiteljice Vrtca Fram787. PREDSTAVITEV
13.05.2011 ob 14:07

Spoštovani gospod Ivan Sivec,

danes ste vaše palčke in princeske obudili v domišljiji vseh nas. Skupaj z Vami smo podoživeli vašo mladost in jo skozi pripoved vzeli kto hudomušno odkrivanje skrivnosti črk in branja kot tudi življenjsko izkušnjo.

učenci in učitelji 1. - 5 r.
OÅ  FramMarinka U.
12.05.2011 ob 17:51

Spoštovani prijatelj, cenjeni pisatelj Ivan Sivec!
Mesec maj nas obdarja s samimi prelepimi dnevi in nas mami v naravo. Povsod sama rajska idila!
Zato sem dala računalnik malce na stran. Vendar to ne pomeni, da Vas nimam v mislih!
Zlasti sedaj, ko omamno dehtijo nežni cvetovi šmarnic, se rada spominjam tistega majskega dne, oziroma Vaše literarne predstavitve o M. Gaspariju v Kr. Gori! To je bil zame poseben dan!


Pred kratkim sem prebrala Vaši knjigi Ognjeni ruj in Zelena solza.
Kot vedno, ste se tudi tokrat izredno izkazali in nam podarili dve odlični knjigi. Seveda takšni knjigi, ki bralca pritegnejo in hkrati čustveno pretresejo. Hote ali nehote nas silijo h globokemu premišljevanju, kakšna strašna preizkušnja je za človeka vojna in kakšni vzvodi ter stremljenja zavedejo Človeka, da postane slabši od zveri.


Moram reči, da pa teh dveh Vaših knjig nisem prebrala na mah, kakor sicer preberem sleherno Vašo knjigo, ki mi pride v roke. Vzrok temu pa ni drugega kot to, da je pričujoči roman dokaj žalostna zgodba - zgodba neke kraške družine v času 1. svetovne vojne in po njej. Vzdušje, prežeto z morečo prisotnostjo vojne, je nekako leglo v mojo dušo, da mi branje tokrat ni prineslo toliko užitka in sprostitve. Zrcalilo mi je mračnejšo podobo tega našega sveta, ki bi bil lahko v vseh časih lep in dober, če bi ga človeško zlo ne spridilo.
Življenjske preizkušnje in nesmiselno trpljenje, kakršno prinaša sleherna vojna, zaznamujejo tako posameznika, kot cel njegov rod, včasih za več generacij. To se nikdar do konce ne pozabi in preboli!
Tudi v naši rodbini nekaterim mojim prednikom ni bilo prizaneseno in so prelivali kri za Cesarja!
Eden mojih dedov je imel v skrinji spravljeno polno šatuljo nekakšnih križcev in medalj, s katerimi smo se otroci po njegovi smrti malomarno igrali, ne da bi vedeli, da gre za odlikovanja na bojišču. Za nas je bila vojna nekaj, kar je bilo nekoč, že davno...
Drugi ded je bil hudo ranjen v glavo. Dolgo so ga "k sebi spravljali" v nekakšnih lazaretih. Kot veren mož je tudi on pri sebi nosil svetinjico, in se v molitvah zaobljubljal, da bo dal postaviti kapelo, če se še kdaj vrne na rodno grudo.
Pol leta od vojne je že minilo, preden je res pripešačil domov - in tudi zaobljubo je izpolnil...


Kot otrok sem večkrat slišala modrovanje očakov, ko so obujali spomine o minulih težkih medvojnih časih. Tedaj me to ni zanimalo. Ob prebiranju teh Vaših knjig pa me je zanimanje slednjič dohitelo, mi odprlo oči in dušo!
Zdaj vem, da ne bom nikoli več tako lahkoživo uživala gorske lepote na Vršiču in v njegovi okolici, kakor tudi ne v Trenti in na Bovškem. Tembolj mi bo v mislih, kako oskrunjeni so z nedolžno človeško krvjo ti idilični kraji, koder se gremo sedaj gornike in turiste, nekoč pa so tod v nečloveških stiskah umirali ljudje - samo zato, ker so si "voditelji"
izmislili vojno... A kdo bi to lahko preprečil? Zgodovina se v glavnem piše s krvjo!


Vi, spoštovani pisatelj, ste si vzeli k srcu, da preteklost in zgodovinska dejstva, ki posledično zadevajo bodoče naše rodove, ne smejo v pozabo. Zadali ste si zahtevno nalogo, vložili mnogo truda, znanja, volje in sanj, da ste za nas in za zanamce napisali roman, ki nam nazorno predoči čas 1. svetovne vojne, Soško fronto in vso zakulisje, iz katerega se je to vojno zlo izcimilo, raslo - in preraslo v človeško gorje po vsem svetu.
To je spet eno Vaše dragoceno darilo nam vsem, verjetno ne le da bi brali za zabavo, temveč da bi ne pozabili in bi se iz zgodovine tudi česa naučili ter vsi skupaj, po svojih najboljših močeh - čim boljšo bodočnost krojili!


Hvala Vam, pa en lep, majski pozdrav!


Marinka UršičJanez iz Metlike
11.05.2011 ob 18:49

Sivec je zelo dober pisatelj.

Janez786.predstavitev
08.05.2011 ob 17:52

V Pragi / 7. maja

V kongresni dvorani je predstavitev Vasih del in dejavnosti lepo uspela.

kulturnikiZgodba iz naslovov Sivčevih knjig
04.05.2011 ob 18:48

Dober dan, palčki! Dobrodošli v Petelinji drsalni šoli. Lahko se odpravimo na Zabavo na nebu, kjer Abeceda se potepa in bo Dobra vila Valentina podelila Prstane za princesko Francesko. Tam bosta tudui Palček Zalivalček in Palček Volanček z raketo, Piko in hišnim robotom XY.13 odletela na Mars. Tam Vlomilci delajo poleti in ropajo Hišice v cvetju ob Božičnem studencu. Tam vidiš Ljubezen za eno poletje Z bližnjim srečanjem z medvedko Pepco. Ko pa Cela Idrija nori, je Bomba na šoli, Zakleta bajta, Potopljeni vlak in Netopir brez kril. Beli mušketir se pripelje s Formulo ena, se zvrne čez Enajsto oviro in opazi Pozabljeni zaklad, ki ga iščejo Gusarji na obzorju. Okoli reke pa letajo krokarji viteza Erazma in iščejo čarobno violino, Usodni pečat in Kapitanov ključ, ki so ga skrili s Krivo prisego in Prekletstvom zlata. Jutri bo adnji mega žur in Noč po mega žuru, vse skupaj pa je Finta v levo, ki jo bo ustvaril Faktor X, ki bo umrl zaradi Škorpijonovega pika. Kruh ponoči spi, Vsak klas je zlata in če imaš Radioaktivne spomine, doživiš Jutro ob kresu in Skirvnost zlate reke. Ko obiščeš še Kralja Sama, Cesarja Arnulfa in Kneginjo Emo v Karantaniji, pa spoznaš še povest o Janezovi sreči.

učenka OŠ Toneta Čufarja, Ljubljana785. PREDSTAVITEV
04.05.2011 ob 13:05

OŠ Toneta Čufarja Ljubljana - za višjo stopnjo


Ko brskamo po skoraj 50-tih Vaših knjigah za otroke in mlade, se trudimo nabrati svetlih zglevov iz preteklosti in nabrati cvetnega prahu bogatih sporočil in seveda življenjskih izkušenj Vaših literarnih junakov, ki nas kot propolis varujejo okožb modernega sveta.
Težko že pričakujemo Princa na belem konju.
Hvala Vam za Vaša knjižna zdravila!

mentorji in mladi bralci - za višjo stopnjo784. PREDSTAVITEV
04.05.2011 ob 13:02

OŠ Toneta Čufarja - Ljubljana - za nižjo stopnjo

Spoštovani!

Danes ponovno odkrivmao Pozabljeni zaklad, ko v Hišici v cvetju Vaše bogate besede čofotamo po Skrivnostih zlate reke Vaši sporočil. Vsak klas je zlat, še posebej, če pride z Vaše njive. Vaše knjige pa so vedno znova tudi Ljubezen za vsako poletje, ko prelomimo Usodni pečat pomanjkanja časa in se predamo Zlatim časom branja, branja, branja ...

učenci in učitelji OŠ Tone Čufar Ljubljana - nižja stopnjaOdmevi učiteljev in šolarjev 4. razreda OŠ Mengeš
03.05.2011 ob 20:37

Literarno srečanje s pisateljem Ivanom Sivcem

Prostor: Knjižnica Mengeš
ÄŒas: 10.30 do 12.00
Z gospo Barbaro Ahačič Osterman sva se dogovorili za srečanje s pisateljem Ivanom Sivcem. Za sodelovanje smo zaprosile učiteljice 4. r OŠ Mengeš, v želji, da naši učenci spoznavajo delo in življenje slovenskih pisateljev, razvijajo bralno kulturo, začutijo užitek, ki ga nudi branje in znajo ceniti slovenski jezik.
Zelo pomembno je tudi dejstvo, da je gospod Ivan Sivec naš someščan, ki že dolga leta živi in ustvarja v Mengšu. Izjemni so njegovi uspehi na področju literature, o čemer priča število izdanih knjig in priljubljenost njegovih del med bralci, tako med starejšimi kot med mlajšimi.

Na OŠ Mengeš letos poteka projekt z naslovom Knjiga in sama po sebi se je rodila ideja za srečanje s pisateljem. Povabile smo ga k sodelovanju in na naše veliko veselje je povabilo sprejel.
Srečanje je potekalo v starih prostorih Knjižnice MengeÅ¡. Z radovednostjo in polni pričakovanj smo se zbrali v prijetnem prostoru in pred nami se je ob odličnem pisateljevem pripovedovanju odprl domiÅ¡ljijski svet ter nas popeljal na potepanja po gozdu, fantovskih pustolovščinah, lovljenja rib, odkrivanju zaklada…
Srečanje je bilo prijetno, za kar je nedvomno poskrbel gospod Ivan Sivec s svojim humornim načinom pripovedovanja.
Razšli smo se polni optimizma in v želji, da se še kdaj srečamo.
Na tem mestu se gospodu Ivanu Sivcu zahvaljujemo za pripravljenost, da nam je polepšal dan in nas vzpodbudil k branju.

Simona Hrovat, Darja Kruljec

Kako so doživeli srečanje učenci sami:
Srečanje s pisateljem Ivanom Sivcem
Ob 10:30 smo prispeli do stare knjižnice. Tam nas je lepo sprejela knjižničarka Barbara. Bunde smo naložili na mize ter se posedli. Ivan Sivec je začel razlagati zgodbo, da je njegova babica kar trikrat umrla. Prvič je padla v jamo globoko tri metre. Drugič je padla iz peči. Tretjič pa se je ulegla na posteljo, ga poklicala in rekla: »Bodi priden moj mali Zvonček« in zaspala. Ta zgodba mi je bila izredno zanimiva. Nato je povedal kako je nastala knjiga Pozabljeni zaklad. Povedal je, da je v tem filmu hotelo nastopiti kar 520 otrok, potrebovali pa so le Å¡est otrok. Njegove pripovedke smo posluÅ¡ali vse do 12:00. Nato smo se postavili v dolgo kolono, saj smo vsi hoteli imeti njegov podpis. Nato smo mu vsi zaploskali in odÅ¡li nazaj v Å¡olo. Ta obisk mi bo za vedno ostal v spominu.
Zala Svete. 4. b
Oblekli smo se in odšli proti knjižnici. Tam nas je čakal pisatelj Ivan Sivec. Pripovedoval je zgodbe, ki jih je napisal. Povedal je tudi, kako je imela njegova babica tri življenja. Sedaj vem, kje se je rodil. Opisal nam je svojo pustolovščino o izgubljenem zakladu. Zastavil nam je vprašanje in tisti, ki je nanj pravilno odgovoril, si je prislužil knjigo. To je bil Rok. Povedal nam je še eno zgodbo in zatem smo se vsi odpravili nazaj proti šoli. Njegov obisk se mi je zdel imeniten, posebno zgodba o babičinih treh življenjih.
Ana Pia Premk, 4. b

Danes smo po malici odÅ¡li v knjižnico. Tam smo se slekli in posedli na stolih. Nato je besedo prevzel pisatelj Ivan Sivec. Pripovedoval nam je različne zgodbice. Najbolj pa mi je bilo vÅ¡eč, ko je povedal zgodbo v kateri mu je stara mama umrla trikrat. Prvič je umrla ko sta Å¡la v gozd nabirat mačice in je padla v bunker,ter nato rekla " Jaz sem umrla.« Drugič je umrla, ko je padla s peči in je rekla" Jaz sem umrla!« Tretjič je ležala na postelji in je poklicala Ivana in rekla:" Bodi priden, moj mali Zvonček" in umrla. Odnesli so jo v krsti. Potem smo ugibali geslo, katerega je uganil Rok in za nagrado dobil knjigo. Na koncu smo prejeli Å¡e avtograme in odÅ¡li nazaj v Å¡olo.
Dejan Novak, 4. b

Včeraj nam je učiteljica povedala,da nas bo obiskal gospod Ivan Sivec. Vsi že vemo,da je napisal že zelo veliko knjigo. Živi v Mengšu. Rojen je bil leta 1949. Seveda ne piše samo knjig, ampak igra tudi v filmih. Iz šole smo odšli tretjo šolsko uro. Ko smo prišli v staro knjižnico,sta nas čakala knjižničarka in gospod Ivan Sivec. Povedal nam je, kako je bilo, ko je bil še majhen. Zastavil nam je nagradno vprašanje na katerega je Rok pravilno odgovoril. Za nagrado je dobil knjigo. Proti koncu je pisatelj povabil tudi učiteljico Simono, da je odgovorila na zastavljeno vprašanje. Za pravilni odgovor je tudi ona dobila knjigo. Pred odhodom nazaj v šolo,smo ga prosili za avtogram. Z veseljem se je podpisal v knjige,ki so jih imeli nekateri učenci s seboj. Današnje srečanje s pisateljem je bilo zabavno in poučno. Mislim, da mi bo dolgo ostalo v lepem spominu.
Liza Rženičnik, 4. bOBISK IVANA SIVCA


Učiteljica se je zmenila z gospodom Ivanom Sivcem, da pride k nam na obisk v knjižnico. In res, odÅ¡li smo v knjižnico, kjer so prav za nas pripravili stole. Tam nas je že čakal pisatelj Ivan Sivec. Ko smo se vsi usedli, nas je lepo pozdravil in začel govoriti svoje zgodbe. Kako mu je babica trikrat umrla in kako je s svojim soÅ¡olcem »Å¡prical« Å¡olo. Govoril je zgodbo, ki jo je sam napisal. V njegovi knjigi Pozabljeni zaklad je igral poÅ¡tarja. Povedal je, da je že napisal sto Å¡est knjig. Tridesetega marca bo njegova knjiga prevedena v film po televiziji. Na koncu nam je dal Å¡e avtogram in lahko smo mu zastavili kakÅ¡no vpraÅ¡anje. Poslovili smo se in se mu zahvalili, da je priÅ¡el. In tako smo odÅ¡li nazaj v Å¡olo. Ivan Sivec mi je bil Å¡e posebno vÅ¡eč.
Tija Žirovnik, 4. b

OBISK IVANA SIVCA
V četrtek 10. 3. 2011 smo se odpravili v staro knjižnico. Tam nas je pričakal g. Ivan Sivec. Knjižničarka Barbara nam je povedala par uvodnih besed. Večinoma smo že vse vedeli. Bila je zelo presenečena, saj smo že vse vedeli, tudi g. Ivan Sivec je bil presenečen. Nato nam je g. Ivan Sivec začel pripovedovati. Začel je s tem, da nam je povedal, da je vesel,da je z nami. Povedal je, kako mu je babica umrla kar trikrat. Ko je bil star Å¡est let, sta Å¡la z babico v gozd nabirat mačice. Babica je hotela seči po mačico, pri tem pa ni pazila in je padla v bunker . Rekla je: »Mrtva sem«. Ivan se je začudil, saj je Å¡e govorila. Stekel je po očeta in sta jo reÅ¡ila. Tako je umrla prvič. Drugič malo drugače, je padla s peči. Rekla je: »Umrla sem«. Ivan se je spet začudil, saj je babica Å¡e vedno govorila. Spet je ugotovila, da je živa. Nekega dne se je babica ulegla v posteljo in poklicala Ivana in mu rekla:«Priden bodi, moj mali Zvonček«, nato je umrla. Ivan ni verjel, zato je rekel očetu:«Pokaži mi grob mame.« Oče je vzel kolo in res sta se odpeljala na grob. Na grobu je pisalo: Sivec Marija. Povedal nam je Å¡e par spominov. G. Ivan Sivec nam je dal tudi svoj podpis. Vsi smo se imeli lepo. Tudi pisatelj Ivan Sivec je bil vesel naÅ¡ega obiska.
Jerca Potočnik, 4.b


Danes smo odšli v staro knjižnico, kjer nas je pričakal gospod Ivan Sivec. Najprej se je predstavil in nato začel pripovedovati, kako je njegova babica trikrat umrla. Prvič je umrla, ko sta šla nabirat mačice. Sprehajala sta se po potki in gledala pred sabo, kar naenkrat je padla v tri metersko jamo. Vpila je, da je umrla in molila Zdravo Marijo. Ivan je šel nazaj po očeta, oče je vzel lestev in odšla sta v gozd. Rešila sta babico in vsi so odšli domov. Ko je drugič umrla, je padla s peči. Ampak ni zares umrla, samo govorila je, da je..Tretjič pa je res umrla, ulegla se je v posteljo in umrla. Nato nam je povedal, kako je igral v filmu. V vlogi je bil poštar, njegov nastop je bil dolg sedem minut, z ženo sta zaradi nastopa odpovedala celo dopust. Film so začeli snemati. Ko je bil film posnet, je Ivan kupil cd za svojega vnuka, ta ga je gledal vsakič, ko je prišel na obisk. Potem je nekoč tudi Ivan gledal film in odkril, da je njegova vloga dolga samo tri sekunde. Na koncu smo ga še spraševali in on nam je odgovarjal. Dobili smo avtograme in odšli.
Franci Kocijan, 4. b

Danes 10.3. 2011 smo se odpravili h gospodu Ivanu Sivcu . Povedal nam je
nekaj svojih zgodb , ki so se mu zgodile v njegovem otroštvu. Naštela bom
samo nekaj najzanimivejših zgodb: Pozabljeni zaklad , Zlata reka(itd.)
No pa bom kar začela. Zjutraj sem se zbudila vsa vznemirjena ,saj sem komaj
čakala,da vidim gospoda Ivana Sivca , mengeškega pisatelja. Ob 10.30 smo
se odpravili v staro knjižnico. Tam sem zagledala gospoda Ivana Sivca , nato smo se usedli na stole. Gospod Ivan Sivec nam je predstavil dve zgodbi iz svojega otroštva. Govoril je in govoril , nato smo mu lahko mi postavili vprašanja. Jaz sem ga vprašala, če ve katero knjigo po vrsti je napisal :Kamen nad gladin o Jerneju Kopitarju. Na to vprašanje mi ni znal odgovoriti. Potem je podpisoval knjige. Nato smo se odpravili v šolo.
.
Špela Janežič, 4. b


Danes je bil zame poseben dan. To pa zato, ker nas je v Knjižnici Mengeš obiskal naš veliki pisatelj Ivan Sivec. Gospod Sivec nam je pripovedoval veliko zgodb iz svojega otroštva, ki jih je tudi sam opisal v svojih knjigah. Danes mi je bil zares všeč tudi zato, ker je izredno duhovit.
Povedal nam je tudi pravljico, kako je njegova mama trikrat umrla, kar se mi je zdelo zelo čudno, a zelo smešno. Ivan Sivec mi je bil zelo všeč in na koncu mi je dal tudi avtogram.

Kaja Sadar, 4.a

Pisatelj Ivan Sivec nas je prav lepo sprejel. Pripovedoval nam je svoje otroške dogodivščine. Povedal nam je, da je napisal okoli sto knjig.
Njegove knjige so zelo zanimive. Srečanje s pisateljem Ivanom Sivcem mi bo ostalo v prijetnem spominu.
Ester Mrčun, 4.a

Danes, dne 10.3.2011, smo se zbrali v stari Mengeški knjižnici z namenom, da bolje spoznamo g. Ivana Sivca.

G. Ivan Sivec je zabaven in prijeten človek. PosluÅ¡ali smo razna njegova doživetja, ki so zapisana tudi v mnogih njegovih knjigah. Med drugimi je napisal tudi knjigo »Pika in hiÅ¡ni robot XY13«, katero beremo tudi pri pouku. Rekel je, da raje piÅ¡e smeÅ¡ne zgodbe kot žalostne. Verjetno tudi zato, ker je on kot človek zelo pozitivna oseba.

Veliko smo se smejali, ko je pripovedoval, kaj vse se mu je dogajalo v mladih letih. Postavljali smo mu različna vprašanja.
Na koncu smo dobili avtogram in zraven kakšen smešen verz.
Maša Florjančič 4.a


V četrtek, 10.3 2011, smo se učenci četrtih razredov udeležili srečanja s pisateljem Ivanom Sivcem v knjižnici Mengeš.
Pisatelj Ivan Sivec živi in ustvarja v Mengšu, torej je naš so krajan. Napisal je že lepo število knjig, tako za otroke kot odrasle. Na srečanju nam je povedal nekaj zgodb iz svojega otroštva, ki so bile vse zelo zabavne. Postavil nam je tudi nagradno vprašanje in Rok iz 4.b., ki je uganil pravilni odgovor, je dobil njegovo knjigo Zlata reka.
Pisatelj je tudi učiteljici 4.b. zastavil vprašanje. Ker je vedela odgovor, je za nagrado tudi ona dobila njegovo knjigo. Na koncu smo mu tudi mi učenci lahko zastavili kakšna vprašanja, šli po njegov podpis in se mu s ploskanjem zahvalili za obisk. Srečanje s pisateljem mi je bilo zelo všeč, ker so bile njegove zgodbe iz otroštva zelo zanimive, zato sem si tudi izposodila njegovo knjigo Pozabljeni zaklad, ki jo z veseljem berem.

ANA POŽAR 4.A.Srečanje s pisateljem Ivanom Sivcem

Gospod Ivan Sivec nam je pripovedoval, kako je njegova babica trikrat umrla.
Ko je padla v luknjo, je mislila, da je mrtva. Drugič se je prevrnila s peči na tla in je spet mislila, da je mrtva. Tretjič pa je rekla: »Moj mali Zvonček bodi priden.«
Povedal je, kje dobi toliko navdiha za pisanje knjig.
Povedal je, kako je ime sinu in hčerki. Naštel je veliko imen in s pomočjo velikih začetnic smo morali sestaviti geslo.
Tisti, ki je geslo prvi uganil, je dobil nagrado.
Nagrada je bila knjiga in dobil jo je Rok iz 4.b razreda.
Imela sem se zelo lepo in sploh mi ni bilo dolgčas.

Pisatelj je bil zelo zabaven. Na koncu so vsi, ki so hoteli, dobili njegov avtogram.

Kim Svetelj

Srečanje s pisateljem Ivanom Sivcem

Srečanje s pisateljem g. Ivanom Sivcem mi je bilo v korist, ker sem se naučila veliko novega o preteklosti. Gospod Ivan Sivec je zelo zabaven hkrati pa tudi dobrosrčen človek. Pripovedoval nam je pravljice in smeÅ¡nice, ki so bile zelo zanimive. Meni je dal avtogram. Napisal je več kot polovico knjig za odrasle, malo manj za otroke. Pisal je knjige od slikanic za najmlajÅ¡e, pa vse do zahtevnejÅ¡ih knjig. Med njimi so bili tudi romani. Pripovedoval nam je tudi o tem, kako je prepotoval veliko sveta. Njegova mama mu je vedno govorila:« O, ti moj mali Zvonček!« Ko je umrla, mu je zopet rekla: »O, ti moj mali zvonček, bodi priden!«
Med drugim nam je povedal, kako se je naučil pisati. Imel je dva brata, ki sta že znala dobro brati in pisati. Na grobu je videl spomenik, na katerem je pisalo Sivec Marija. Te črke je pisal na list papirja in dokler niso bile črke takšne oblike kot na spomeniku, je pisal in pisal. Naenkrat pa so bile črke takšne kot na spomeniku. In s tem se je naučil brati in pisati. In res je bil PRIDEN MALI ZVONČEK!

Zala Rajter HacinAngelo
02.05.2011 ob 12:48

Gospod pisatelj,

pravkar sem prebral Ognjeni ruj. To je moja najboljša knjiga kar sem jih kdaj prebral. Priporočam jo vsem Primorcem, da bodo vedeli, kako so trpeli naši noni in none.

Angelojaz
01.05.2011 ob 14:01

Živel 1. maj!

jazAnja Črepinšek
30.04.2011 ob 12:12

Dan!Vaše knjige so res,res,res odlične in ne vem, kako vam uspe, da tudi zgodovinske knjige niso dolgočasne. Sama navadnih zgodovinskih knjig nikoli ne bi brala, vaše pa sem prebrala na mah. (Kralj Samo, Cesar Arnulf,Kneginja Ema)Upam, da boste napisali še kakšno knjigo v zbirki Srečna družina.Tudi moja mami je prebrala že skoraj vse vaše knjige in obe sva navdušeni. Čimprej napišite še kakšno knjigo za mlade :)
Lp Anja 13 let
CeljeSilvester Čuk, Ognjišče
30.04.2011 ob 10:22

O Ognjenem ruju

Slovenski fantje se za cesarja vojskujejo najprej proti Rusom, potem na zahodni fronti, ker je 'zaveznica' Italija izdajalsko napadla Avstrijo. Pisateljevo pripoved, podprto z resnim Å¡tudijem o dogajanju med prvo svetovno vojno, dopolnjujejo Å¡tevilne dokumentarne fotografije.
Pisatelj Ivan Sivec piše za otroke, za mladino, pa tudi za odrasle z raznovrstno tematiko. Zadnje čase se posveča bolj zgodovinski snovi.

Silvester ÄŒuk, literarni urednik
v rubriki
Priporočamo, beriteBogo
30.04.2011 ob 09:22

Kdor hoče prebrat dobro knjigo, naj prebere Ognjeni ruj in Zeleno solzo. Naše, resno, zgodovinsko verodostojno!

BogoAndrej
27.04.2011 ob 07:12

Praznikov pa kar ni konca in kraja.
7o-letnico praznujemo.
Upamo na spremembe, na bolje.
Knjige so most do sprememb.
Srečno!

AndrejDarja
23.04.2011 ob 10:21

Nekaj pa je Å¡e takih ljudi,
ki se jih človek razveseli ...
pravi Kreslin.
In eden od njih
ste Vi!
Vesele praznične dni,
veliko zdravlja in sreče
med dobrimi ljudmi!

Darja s svojimiFelks
22.04.2011 ob 17:23

Gospod Sivec,

želim Vam lepe velikonočne in prvomajske praznike.
In da bi ob teh dneh malce počivali in si nabirali novih moči.

FeliksDanica in Å entruperta
22.04.2011 ob 08:57

Spoštovani gospod Ivan Sivec!

Se moram pohvaliti, da sem že prebrala z vso pozornostjo prvo od Vaših vojnih knjig - Ognjeni ruj. Zelo me je prevzelo zgodovinsko dogajanje in predvsem usode ljudi v kolesju 1. svetovne vojne. Herod ima prav in mag. Marko Štepec, in Vi, da je zgodovina zgodba in ljudje v zgodbi zgodovine. Brez ljudi pa se zgodovina ne more pisati. In v zgodovini tudi ne. Vi ste zagotovo vtkali v zgodovino kraško družino Jakomin. Zelo berljiva zgodba njihovih usod skozi vojno vihro. Dodajam, da se tudi vse, akr ni domkumentirano zgodovinsko, bere kot resničnost, ki človeka res prevzame.
Presenečana sem, da mnogi doslej še niso opazili Vašega akrostiha. Večkrat sem ga rpebrala. Koliko modrosti ste vtkali vanj! In res kreativno ste začeli in končali vsako poglavje, tako da se človek ob tem mora zamisliti.
Nasploh se me je pripoved v romanu zelo dotaknila.
Večkrat kako knjigo preberem in - gremo naprej!
Tokrat ni tako. Večkrat sem se globoko zamislila.
Ker ste se tako globoko in široko poglobili v zgodovinska dejstva 1. svetovne vojne in jih predstavili s svojim pripovednim žarom, Vas s spoštovanjem pozdravljam!
p. s.
ÄŒestitka tudi za nastop na TV Slovenija.
p. s.
In Å¡e to!
V prihodnje bo en dan v letu Dan Soče.

DanicaMarjeta iz Vojnika
21.04.2011 ob 13:11

Prebrala sem obe Vaši najnovejši 'vojni' knjigi. Zelo dobro! Ognjeni ruj in Zelena solza povesta več kot sto ur šolskega pouka.
ÄŒestitam!

Marjeta783. PREDSTAVITEV
19.04.2011 ob 20:58

Gospod Sivec!

V veselje mi je poslušati človeka z bogatimi življenjskimi izkušnjami, ki je svoja doživatja pripravljen deliti z mladimi. Zdi se mi edinstven most med svetom, ki ga živi mladež sedaj in življenjem nekaj desetletij nazaj. V knjigah in besedah v živo prijetno približamo učencem nebroj stvari.
Zanimivo!
Hvala!
učiteljica Marjetka N.
in knjižničarja Marija B

OŠ Toneta Čufarja - Jesenice - za višjo stopnjoMarjetka
17.04.2011 ob 09:47

Gospod magister Ivan Sivec,

videla sem vas na TV in tudi knjige rada berem, če so izpod vašega peresa.

Želim Vam lepe praznike!

MarjetkaLeonardo iz Ajdovščine
17.04.2011 ob 09:46

Kar je napisano, ne bo več zbrisano ...
Zato le pišite še naprej, tako kot jaz, da bomo Slovenci bogatejši!
Posebno mi je všeč Vaša knjiga o Kopitarju, ki ga premalo poznamo, pa je bil zelo v redu človek.
Komaj pa čakam, da v knjižnici dobim oba romana z našega konca - Ognjeni ruj in Zelena solza.
Pa ne, da je Zelena solza - Soča?

Lep pozdrav!

LeonardoJože iz Litije
17.04.2011 ob 09:41

Spoštovani Ivan!

Z zanimanjem sem prebral knjigo Mojih prvih sto, v kateri je odlična študija dr. Helge Glušič Krisper o Tvojih dleih. Obdelala jih je storkovno in z veliko pozornostjo.
Sicer pa bi Ti rad povedal, da sem vesel in ponosen, da imamo Slovenci takega pisatelja, ki se dviga iz sivega povprečja kot zvezda Danica. Ti daješ upanje, da je človek res lahko vleikan, če le hoče tako in če so mu rojenice položile v zibel tisto, kar se ne da drugače pridobiti.
Želim Ti še veliko navdiha, veliko miru in tišine, da boš lahko nemoteno ustvarjal! Preveč dragocen človek si, da bi te smel motiti in Ti jemati TVoj dragoceni čas.
Želim Ti vse dobro!

Jože S.Leon
16.04.2011 ob 13:30

Zasledil sem, da vam pravijo slovenski Hemingway. Ampak kdor je prebral Ognjeni ruj in Zeleno solzo - romana o soški fronti - bo sam ugotovil, da je to precej več. To sta prava zgodovinska in tudi ljubezenska romana, ki povesta o prvi svetovni vojni precej več kot Zbogom, orožje. Priporočam jih v branje vsem, ki so slovenske krvi, da bodo vedeli, kaj se je dogajalo na naših tleh in kako so drugi manipulirali z nami, od Italijanov do Angležev, pa tudi Srbov.
Pa brez zamere, gospod pisatelj!

Leon782. PREDSTAVITEV
14.04.2011 ob 20:48

Slovenj Gradec, ob 17.00 - bralna značka za starejše


Spoštovani gospod Ivan Sivec,

hvala, da ste se odzvali našemu povabilu in bili naš literarni gost ob zaključku projekta bralne značke za odrasle KOrošci pa bukve beremo.
Naši bralci so izmed slovenskih avtorjev izbrali in želeli Vas.
S svojo prisotnostjo in pripovedovanjem ste nam polepšali tole četrtkovo popoldne. Bilo vas je lepo poslušati.
V upanju, da se snidemo še kdaj. Iz srca Vam želim veliko lepega, vse dobro v življenju ter še mnogo, mnogo pisočih srečnih ur.

Draga R. in kolektiv knjižnice Ksaverja Meška Slovenj Gradec781. PREDSTAVITEV
14.04.2011 ob 20:40

Knjižnica Ksaverja Meška, Slovenj Gradec - za mlade bralce


Spoštovani,

ko se srečujemo, postajamo bogatejši v srcu in z vsakim srečanjem nas je več.
Zato se Vam, g. Ivan Sivec, v imenu vseh nas, hvaležnih poslušalcev današnjega dopoldneva, zahvaljujem, da svoje bogastvo delite z nami.

Darja H.Anton iz Ljubljane
12.04.2011 ob 08:31

Gospod Sivec,

prebral sem oba romana o soški fronti in ugotavljam, da ste slovenski Hemingway. Še bolj ste nam približali soško fronto in vse dogajanje okoli nje.
ÄŒestitam, Ivan Hemingway!

Anton iz LJ780. PREDSTAVITEV
11.04.2011 ob 20:39

Predstavitev knjih OGNJENI RUJ in ZELENA SOLZA

Muzej novejše zgodovine Slovenije - Ljubljana


Ivo, čestitam k tako lepemu delu!
Današnji večer je spet eden od dokazov, kako znaš z besedo in peresom približa Slovencem
preteklost na tak način, da nam je vsem blizu v člvoeškem obsegu. Res delaš veliko, dobro in trajno vredno delo. Želim Ti še mnogo knjig. Z dvema knjigama, a katerima pa si poglobil, razširil in dal poudarek zgodovinskim spominom mojega očćeta - pa prisrčna hvala.
Mnogo, mnogo mi to pomeni!

Dušica Kunaver


Spoštovani g. Ivan Sivec,

čestitam Vam ob izidu obeh knjig o prvi svetovni vojni in se Vam zahvaljujem za povabilo in izjemno poučno sodelovanje. Želim Vam še veliko novih knjig in razburljivih vsebin!

Marko Å tepecMIlena iz Kamnika
10.04.2011 ob 11:35

Gospod Sivec,
pravkar sem prebrala knjigo Mojster nebeške lepote.
To je moja najlepša knjiga.
Tako je lepa, da sem ob njej jokala.
Plečnika ni znal še nihče tako lepo opisati.

Milena779.PREDSTAVITEV
09.04.2011 ob 09:30

Po poteh Julije Primic - od Ljubljane do Novega mesta in gradu Prežek - s 55-timi mengeškimi upokojenci

Predstavitev knjig Julija iz Sonetnega venca in Ribčev dohtar

Že drugič se je zgodilo, da je z nami na rajžo šel tudi pisatelj, domačin Ivan Sivec. Morda bi bilo pravilneje rečeno, da smo šli mi z njim.
Namreč prav on nas je popeljal Po življenjski poti Primicove Julije.
Prvi postanek smo napravili kar v bližnji Ljubljani. Osrednji cilj Prešernov trg s spomenikom pesnika smo hitro dosegli, nato pa smo stopili še do hiše, v kateri je živela Julija - Prešernova muza. Marsikdo od nas je šele zdaj zaznal obeležje na hiši, akoravno smo že večkrat hodili tod.
Našo pot smo nato peš nadaljevali po stari Ljubljani, v Rožno ulico in trnovsko cerkev. Tam nam je ob gospodu Sivcu spregovoril Mengšan msgr. Tone Kompare. Počasi smo začeli dojemati, kako besede obeh bogatijo našo dušo.
S tem pa naše poti še ni bilo konec. Pot nas je vodila v Novo mesto. Ogledali smo si graščino Neuhof, na lepem kraju ob reki Krki. Tu je bilo prebivališče naše Julije. Ob tem smo zapeli tudi pesem Luna sije, kladvo bije ...
Nakar smo obiskali v Šmihelu grob obeh Julij (Prešernove Julije in njene matere).
Pot po poteh Julije Primic pa smo zaključili na gradu Prežek, kjer je verjetno nastala Zdravljica.
Večina nas do tega našega izleta ni dojela povezave teh krajev z Julijo in Prešernom. Od danes je to drugače!
Naš pisatelj in pesnik Ivan Sivec nam je celotno zgodbo predstavil čudovito.
V imenu upokojencev Mengša iskrena HVALA!

za izletnike Lojze R.statistika
07.04.2011 ob 21:06

Deset najbolj branih Sivčevih knjig v prvih treh mesecih leta 2011


1) Kralj Samo ....................... 469 izposoj

2) Kneginja Ema ..................... 388

3) Cesar Arnulf ..................... 375

4) Zadnji mega žur .................. 314

5) Godec v nebesih .................. 245

6) Bomba na Å¡oli .................... 218

7) Dopust s taščo ................... 218

8)Vlomilci delajo poleti ............. 198

9)Prve lastovke ...................... 198

10) Noč po mega žuru ................. 194778.PREDSTAVITEV
06.04.2011 ob 19:46

Spoštovani gospod Ivan,

zelo smo počaščeni, ker ste z nami delili lepe misli o knjigi. Ponosni smo na vas, našega someščana!
Želimo vam, da vas muze nikoli ne zapustijo.

Nuša O.,
Osnovna šola Mengeš
(ob prireditvi Šola tako in drugače v Kulturnem domu v Mengšu)777.PREDSTAVITEV
05.04.2011 ob 21:36

Spoštovani gospod Sivec,

hvala za poln večer, predvsem pa dobro voljo, ki jo v teh težkih časih zelo potrebujemo in domoljubne besede, s katerimi se zavedamo slovenstva.

Breda P.
Matična knjižnica KamnikBarbara
05.04.2011 ob 15:08

Pozdravljeni

Mark in Lana, Vwesna in Iztok, radi bi čestitali vaÅ¡emu dediju in očiju za izjemen slovenski film. Prav tako ga je bilo z veseljem gledati po televiziji pri Mariu. Ponosni smo bili, ko smo na TV občudovali tvojega očeta! Občutek je izjemen, Å¡e posebej zato, ker gledaÅ¡ znano osebo, katero po vrhu Å¡e osebno poznaÅ¡! Aljaž je resnično užival ob njegovem filmu »Zakleta bajta«!!!

Prisrčne čestitke in lepe pozdrave vsem, predvsem tokrat mami in očiju!


Barbara z družino776. PREDSTAVITEV
05.04.2011 ob 14:59

Osnovna šola Šmartno pri Slovenj Gradcu - za višjo stopnjo


Spoštovani gospod Ivan Sivec!


Hvala, ker ste se odzvali povabilu. S tem ste razveselili naše bralce in tudi mene osebno. Vesela sem, da so vam otroci prisluhnili tako pozorno.
Verjamem, da je bila to šola za življenje.
Dovolj so stari, da razumejo lepe in težke plati življenja.

knjižničarka Irena V.
OÅ  Å martno pri Slovenj Gtradcu775. PREDSTAVITEV
05.04.2011 ob 14:56

OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu - za nižjo stopnjo


Spoštovani gospod pisatelj Ivan Sivec!

Prisrčno se Vam zahvaljujemo za iskrive zgodbe, ki ste jih danes delili z nami na obisku naše šole.
Želimo Vam veliko prijetnih dni - podkrepljenih z ustvarjalnim navdihom, avanturističnimi potepanji po svetu in z nešteto drobnimi užitki v družinskem krogu!

Do naslednje priložnosti . do ponovnega snidenja - vse dobro!

Sonja S.
OÅ  Å martno pri Slovenj GradcuLeonard
04.04.2011 ob 20:51

Spoštovani gospod Sivec,

prejšnjo soboto sem Vas gledal po TV in si takoj ustvaril svoje mnenje. Ste preprost in odprt človek, ki je veliko naredil. Takim ni treba flancati in se sprenevedati.
Lepo je, da imamo take ljudi!

Leonard iz AjdovščineElvira MIše Miklavčič, Reporter
04.04.2011 ob 20:27

Po uspešni družinski komeidji Vlomilci delajo poleti, posneti po literarni predlogi pisatelja Ivana Sivca, po scenariju in v režiji Romana Končarja, je bil prejšnji teden na malih ekranih prvikrat predvajan družinski film Zakleta bajta, ki ga je prav tako 'zakrivil' že uigrani dvojec Končar-Sivec ...
V časih, ko v Sloveniji posnamemo bore malo filmov, filmi v nadaljevanju pa so prej izjema kot pravilo, je Zakleta bajta vsekakor prijetna televizijska osvežitev. Hkrati nekoliko nostalgično spominja na čase, ko so še obstajali filmi, ki so v ospredje postavili družinske vrednote in si niso pozornosti najmlajših gledalcev kupovali z zanje neprimernimi televizijskimi vsebinami.

(odlomek iz daljše kritike)774. PREDSTAVITEV
04.04.2011 ob 13:46

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja - Koper

Predstavitev mladinskih del


Spoštovani gospod Sivec,
bilo je zelo lepo slišati zgodbe uz vašega življenja, ki so osnova za vse vaše plodno in vznemirljivo branje.

Nivec A.Danica iz Å entruperta
03.04.2011 ob 08:48

Ob prihodu pomladi, ki nas spodbuja, da smo radi aktivniSpoštovani gospod Ivan Sivec!


Pri Vas se večkrat zgodijo tri muhe na en mah. Tako tudi te dni: uglajen obisk v oddaji Spet doma, novica o Vaših 107. in 108. knjigi, pa še film Zakleta bajta s scenarijem po Vaši knjigi. (Sva z možem sedela prikovana pred televizorjem, ker je bilo simpatično napeto kot štrupantelj. Glavni igralci so dobro uigrani, ampak najboljši je fantiček - naraven, kot da ne igra. Videla sva tudi planinca gospoda Sivca. Je pa Končar kar preveč šparal s sekundami na Vaš račun). Vse doslej napisano pa je že vredno, da pride do Vas ČESTITKA!
Ampak ta beseda je bila Vam z moje strani že tolikokrat izrečena (upravičeno), da sem razmišljala, kako naj Vam bolj inovativno izrečem, ker se ob takih prilikah spodobi. Pa sem končno ostala kar pri besedi čestitka, ker sem ugotovila, da ta beseda pravzaprav ni kar tako.
ÄŒestitka.
Že začetnica č da misliti. Z njo namreč začenjamo kar zanimive besede: črka, čtivo, črta, človek, čelo, čas, čar čebela, čevelj, čipka ... Vse to ponazarja Vas.
ÄŒEstitka.
ČE še zddaleč ni tako nepomembbna beseda, čeprav je po velikosti le besedica. Iz ljudske pameti: Če bi bil človek vedež, ne bi bil revež. Če človek pol sveta obteče, najboljši kruh doma se peče ...
ÄŒesTItka.
Ti - osebni zaimek, 2. oseba edine. V ljudski pesmi: Ti boš pa doma ostala ... Kaj se ti fantič v nevarnost podajaš ... Ti boš moja ljubca, jaz pa tvoj golobček ...
ÄŒesTITka.
Tit, sodelavec apostola Pavla, Tit, rimski cesar, znan je njegov citat: Zapravil sem dan ... Vi ga nikoli!
ÄŒestitKa.
Če je samo črka, vendar ni samo tzo. Če prisedem K Vam, čutim, da sem v prijazni družbi.
ÄŒestitkA.
Z A-jem se vse začenja. Je pa tudi veznik, medmet. In še kaj ...
ÄŒESTITKA je tako zapisana.
Dobro iskanje pravih besed še naprej in uspešna najdenja z njimi Vam želim.
Vam in Vaši najdražji po novi uri naravnan pomladanski dolenjski pozdrav!

Danica Z.Marjeta
01.04.2011 ob 20:45

Film je bil odličen! Vsi drugi, ki pišejo drugače, so fovšni. Naj pa sami posnamejo film!

Marjeta iz SavinjskeMaša
01.04.2011 ob 15:22

Gledala sem film Zakleta bajta in je ful v redu. Soseda pa je prebrala knjigo in pravi, da je tudi kul.

Mašagledanost Zaklete bajte
01.04.2011 ob 11:15

Več kot 260.000 gledalcev je spremljalo dogodivščine družine Erjavec

Zakleta bajta je nadaljevanje filma Vlomilci prihajajo poleti

podatek dan v javnost: 31. marec 2011 ob 18:01
Ljubljana - MMC RTV SLO

Družina Erjavec res nima sreče - kadar koli se odpravi na počitnice, gre nekaj narobe. A nad njihovimi dogodivščinami ste bili gledalci Televizije Slovenija naravnost navdušeni.
Že lani ste z odprtimi rokami sprejeli film Vlomilci prihajajo poleti, v katerem so se Erjavčevi odpravili v obmorsko letovišče, kjer so jih najprej oropali, a to je bil šele začetek njihovih pestrih počitnic. Zapleti pa so jih čakali tudi letos, ko so se brezskrbno odpravili na počitnice na Veliko Planino, a tudi tokrat jih čakajo številni zapleti, vendar se na koncu vse dobro izteče.
V glavnih vlogah filma Zakleta bajta so nastopili oče Roman Končar, mama Nina Ivanič ter otroka Ondina Kerec in Črtomir Perharič, ogledali pa ste si ga lahko v sredo zvečer na prvem programu Televizije Slovenija. In kar je še pomembnejše, ogledali ste si ga v velikem številu!
Družinsko komedijo, ki je nastala po knjižni uspešnici Ivana Sivca, si je ogledalo dobrih 260.000 gledalcev, kar je 37 odstotkov vseh gledalcev in gledalk televizije, starejših od 10 let, ki so bili takrat pred televizijskimi sprejemniki.Darja
01.04.2011 ob 10:37

Ivo, lepo pozdravljen.

V sredo zvečer smo gledali film Zakleta bajta. Kar dobro smo se nasmejali in se tudi občasno naÅ¡li v zgodbi. Mislim, da se je Å¡e marsikdo, čeprav tega ne prizna. Knjigo smo doma vsi prebrali, AleÅ¡ jo je lansko leto celo predstavil v Å¡oli za bralno značko. Res pa je, da si človek ob branju knjige sam »nariÅ¡e« sceno, okolje, like in vse ostalo, potem pa pričakujeÅ¡, da boÅ¡ to videl tudi v filmu. Svoj lik v filmu je odlično predstavil Nejko, iz tega fanta Å¡e nekaj bo v življenju.

Lep pozdrav, DarjaMIha
01.04.2011 ob 09:23

Včeraj sem si ogledal še enkrat film Zakleta bajta. Prvič vedno slovensko zadevo dojamem kot zgodbo, drugič pa umetniško.
Povem lahko, da imata oba s Končarjem izjemen smisel za slovenskost, humor in kriminalno zgodbo. To je talent, ki ga ni treba zapraviti!

MihaM.
01.04.2011 ob 05:13

Želim uspešen 1. april! M.TADEJ
31.03.2011 ob 20:07

FILM JE BIL ODLIÄŒEN!!!!!!!

Å E VELIKO TAKIH FILOV!!!!!

TADEJljubitelj Velike planine
31.03.2011 ob 19:56

Gospod Sivec,

film je bil največja reklama za Veliko planino doslej.
Drugače pa ste pravi Hitckock. Čestitam!

ljubitelj VPMark
31.03.2011 ob 19:55

Celi šoli sem povedal, da bo v filmu zakleta bajta igral moj dedi, kar je bilo res, le na koncu ni bil nič napisan, zato sem bil zelo razočaran. Gospod Roman bo moral to popraviti.

vnuk MarkMarina
31.03.2011 ob 13:01

Spoštovani Ivan Sivec,
saj Vi sigurnu vajste koku račejo Ribnčanje.. "Kar je dobru naj slabu",, ampak to kar smo videli in doživeli včeraj na TVS po vaši in Romanovi zaslugi je pa nekaj posebnega..
Bili ste, bil je in bili smo najboljši... združeni v eno.. eno za vse ... hvala,, vse dobro še naprej in upam, da bo nastal še kakšen dober filmčk, .....

Lep in prijazen dan Vam želim,
Marina M.Marica
31.03.2011 ob 09:49

Spoštovani,

sinoči sem si s pozornostjo ogledala film Zakleta bajta.

ÄŒestitam!

Lep pomladni pozdrav,

MaricaIvanka in Žan
31.03.2011 ob 07:06

ÄŒestitava Ivan,

pogledala sva posnetek, ker sva zvečer postavljala razstavo v kavarni Mitnica v Kranju. V filmu se kar nekaj dogaja. Zgodba je odlična , dobro je prepletena, da moramo gledalci kar pridno slediti.

Mali je odličen. Takih domačih filmov se manjka. Za hip si bil viden tudi ti. Bravo vsem !Lep pozdrav
Ivanka in ŽanSlavko
31.03.2011 ob 07:03

Dragi Ivan,

Glede mojstrstva , vsa hvala Tebi, resnično in iskreno.
To so zgodbe, ki jih živimo in potrebujemo.
ÄŒestitam tudi tebi za film, knjigo/e in za izjemno pot, ki si jo v tem prostoru prehodil.


S spoštovanjem,


SlavkoMarinka
30.03.2011 ob 22:56

Zanima me, če bodo po Vaši knjigi, gospod pisatelj, posneli še kak film. Knjig je devet in ne vem, kaj čakajo na TV Slovenija. Jim bom pisala, da naredijo iz tega serijo, saj je to edina vesela stvar na TV Slovenija.

Bravo Vam za knjigo in gospodu KOnčarju za lep in smešen film, ki pa je tudi hudo resničen!

MarinkaFrancka
30.03.2011 ob 22:54

Zelo dober film, povejte pa gospodu Končarju, da nekateri preveč kolnejo. Tega v knjigi ni. Jo imam doma in je zelo lepa. Drugače pa tako lepo, kot bi bilo res. Gospodu Romanu pa čestitam za odlično vlogo. Je komik kot Fernardel ali še boljši.

FranckaJanez M.
30.03.2011 ob 22:53

Kar dober film. Ni pa tako enostaven, kot je videti na prvi pogled. Kdor ni bral knjige, se je moral kar potruditi, da je razumel.

Janez M.Andrej B.
30.03.2011 ob 22:52

Gospopd Sivec,

zelo mi je bila všeč v filmu Zakleta bajta glasba Slavka Avsenika ml. Ne samo variacije na Golico, temveč celotna glasba je enkratna, tudi vse retardacije in situacijska glasbena komika.

Andrej B.Vera
30.03.2011 ob 22:12

Film Zakleta bajta je bil prav v redu, le spodnja planšarica je govorila čudno, prav nič gorenjsko. Dobri pa so bili Podokničar in glavni planšar, fantastičen pa starosta igralcev Bitenc in vsa ERjavčeva družina z NIno Ivaničevo na čelu.

VeraMojca
30.03.2011 ob 22:07

Vse čestitke k lepemu in zabavnemu domačemu filmu!
Ivan, kar tako naprej!

Mojca iz CeljaFrance B.
30.03.2011 ob 22:06

Ivan, pravkar sem gledal film, posnet po Tvoji knjigi. Moram Ti povedati, da nisem bil visoko 1600 metrov, temveč 3000 metrov. Tako visoko si nas popeljal. Bravo!Jožica iz Tržiča
30.03.2011 ob 18:05

Gospod magister,

komaj čakam večera, da bom lahko na TV gledala Zakleto bajto.
Že vnaprej vem, da bo v redu, ker pišete užitne knjige.

Jožicaprijatelj Jože
30.03.2011 ob 12:15

Prijatelji so zato, da se veselimo z njimi in da drugim ob velikih dosežkih čestitamo.
Čestitam, prijatelj Ivo, ob uspešnem nastopu pri Mariu, še bolj pa zradi filma Zakleta bajta, ki ga bomo danes z veseljem gledali. Na srečo imamo Tebe, ki so normalen umetnik in daš ljudem kaj užitnega. Skupaj s Končarjem morata narediti še veliko takih filmov, ki nas bodo razveselili in nam dajali voljo do življenja.

prijatelj JožeDarja
30.03.2011 ob 11:29

Čestitam za nastop pri Mariu. Prava svežina ob vedno ponavljajočih se gostih sicer. Z veseljem bom danes gledala tudi Zakleto bajti, saj sem prebrala knjigo.

POÅ¡iljam Vam lep pomladni pozdrav in bodite lepo!

Darja iz Å torRoman Končar
30.03.2011 ob 08:38

Spoštovane + spoštovani!

Tolele vabilce je pisano v želji,
bi Vam podarili nekaj lepega.

Danes bo
Televizija Slovenija

na svojem

1.programu natanko ob 20.00 uri

prikazala družinsko komedijo

»ZAKLETA BAJTA«

Privoščite si
90 minut sproščenega smeha.

Ne bo Vam žal! Verjemite!

Roman Končargledalec
29.03.2011 ob 18:11

Gospod Sivec,

gledal sem oddajo na internetu z Vami in Mariom. Vse v redu, samo Mario je trikrat bolj forsiral tisto pevko, kar je precej čudno, če pa Vi pišete knjige, ona pa se samo nekaj meče sem ter tja, pet pa niti ne zna. Mario bi moral narediti tako, da bi bil Vi njegov gost, saj je izobražen človek.
Pa brez zamere!

gledalecMarinka
29.03.2011 ob 10:23

Lepo pozdravljeni, cenjeni prijatelj Ivan!


Kako nehvaležno od mene, da še nisem nič pokomentirala o tistih dveh Vaših ljubkih slikanicah, ki sem ju prinesla vnukoma iz srečanja na Razborju!
Tako Princeska Franceska, kakor Zmešnjava na nebu sta bili vnukoma in meni zelo všeč!
Vsaka pravljica vsebuje zelo lepo tolmačenje, ena naravnih pojavov, druga pa vrednoto ljubezni v odnosu do bogastva. Res lepo, sodobno in klasično ob enem! Tudi ilustracije so res čudovite in lahko ste ponosni na svojo snaho Tino!
Želim vama prijetnega vzajemnega sodelovanja še naprej, da bi še z mnogimi pravljicami zalagala otroške dušice s čudežnostjo pravljičnega sveta!


MarinkaMIlan
27.03.2011 ob 20:18

Bil si ODLIÄŒEN!!!!
Zasenčil si tudi Maria!

MilanRudi
27.03.2011 ob 09:32

Včeraj sem Te gledal na TV pri Mariu. Bil si odličen. Sploh nisem vedel, da si napisal toliko knjig.
Slovenci Te premalo cenimo!!!!

RudiRoman
27.03.2011 ob 07:11

V oddaji pri Mariu si bil preprosto FENOMENALEN, kot je vse Tvoje delo. Čestitam k izidu knjig o soški fronti OGNJENI RUJ in ZELENA SOLZA. V sredo pa bo pravi užitek gledati TV film ZAKLETA BAJTA.

Srečno!

RomanIztok H.
27.03.2011 ob 07:10

Dragi IvoUspelo mi je ujeti zadnji dve tretjini oddaje in sem prav užival videti te v živo, kot da bi sam klepetal s teboj. Čestitam.

Upam, da se kmalu vidimo

Lp iztokMarinka
27.03.2011 ob 07:09

Prisrčno pozdravljeni, dragi, nadvse cenjeni prijatelj Ivan!


Danes je bil za vas, kakor tudi za nas, gledalce TV oddaje Spet doma en lep večer!


Prijetno vas je bilo videti in poslušati. Vesela pa sem tudi, da sem videla še g. Sonjo in pa oba vaša vnuka ter snaho.
Mož mi je nabavil Slovenske novice, kjer sem prebrala, članek o vas. Lepo - lepo kajpada, da vas ima "Tisti tam zgoraj" rad!


Predvsem pa, PREJMITE MOJE ISKRENE ČESTITKE OB DANAŠNJEM IZIDU VAŠE - že 1O8. KNJIGE!


Kakšen neverjeten uspeh, pa vaš tako skromen, muzajoč nasmeh!!!
Sila ste, to pa res!
Naj se vam ponosno smeje, naj vas osrečujoče greje misel, da vas imamo radi doma in po svetu, da vas beremo, da nestrpno čakamo sleherno delo izpod vašega peresa. Peresnik (na kub), HVALA!


Lepo vas pozdravlja Marinkam.
26.03.2011 ob 21:15

Žal mi je, da nisi edini gost v oddaji.Toliko minut gre v prazno, skoraj v prazno, ko bi ti lahko povedal toliko pomembnih in zanimivih reči. M.Marjan
26.03.2011 ob 17:01

Bral sem, da danes nastopate v oddaji pri Mariu in da bo v sredo film po Vaši knjigi na TV Slovenija z naslovom Zakleta bajta. bravo!
Oboje si bom z veseljem ogledal!

Marjan773. PREDSTAVITEV
25.03.2011 ob 22:40

Šentvid pri Stični - Mama, prva in najlepša je beseda
(akademija ob Materinskem dnevu, predstavitev ženskih likov v Sivčevih romanih)

Ob ponovnem srečanju z Vami delim veselje s prenapoljenjo dvorano zadovoljnih obiskovalcev.

Urška Š. in Anica D.Fanika F.
24.03.2011 ob 18:07

Dragi boter slovenske besede!

Spet Vam pišem, zato ker sem rpebrala Vašo humoristično knjigo Sol življenja. Spet velika hvala in zahvala, čeprav pravite, da Vas ni treba preveč hvaliti. Toda ker dobite veliko pošte na dan, se mi zdi, da Vas samo hvalijo, kar je prav. Prav krepko klofuto pa bi pritisnila tistim, ki bi Vas nameravali grajati ali pa Vas bodo hvalili šele po smrti. Zdaj ej čas, ne pa po smrti! Vaše knjige kar mrgolijo po vsej Sloveniji in še drugod, zato ste deležni vedno znova moje pohvale.
Enako bi pohvalila popotniško knjigo o Namibiji. Čeprav ste ustrelili eno antilopo, je to najlepša popotniška knjiga.
Hvaležna sem za vse Vaše knjige!

Fanika
(92 let)772. PREDSTAVITEV
24.03.2011 ob 06:32

23. 3. 2011 - Srednja šola Josipa Jurčiča - 5. Jurčičev memorial

Spoštovani gospod Sivec,

v svetu naglice in neskončnega hitenja s hvaležnostjo v srcu gledamo na vaš prihod, ko se je na Srednji šoli Josipa Jurčiča čas za trenutek ustavil.
Ljubezen do knjige in branja vsak dan prenašamo na mladi rod, vaš enkraten obisk pa je mlade bralce zagotovo navdušil in nam vlil zamisli za poskus lastnega ustvarjanja.
Da bi ta ljubezen večno živela v nas vseh!

Maja in Mojca

(profesorici, scenaristki in voditeljici programa)


Ivančna Gorica, 23. 3. 2011Å pela V.
21.03.2011 ob 20:18

Spoštovani gospod Ivan Sivec!

Zahvaljujem se Vam za podarjeno knjigo. Zelo mi je všeč, čeprav je še nisem uspela prebrati do konca. Trenutno berem Vašo knjigo Ljubezen za eno poletje.
Lepo Vas pozdravljam in Vam želim še veliko
idej in čim boljših knjig.

Špela V. , OŠ MengešTV NAPOVEDNIK
21.03.2011 ob 09:38

film Tedna: Ivan Sivec-Roman Končar: Zakleta Bajta, Družinska Komedija (VPS 20.00)
Kdaj: 30.3.11 ob 20.00
Kje: RTV Slo 1

Zgodba je nadaljevanje izredno uspelega filma VLOMILCI DELAJO POLETI, ki je bil predvajan konec letoÅ¡njega marca. Gre za žanrsko najbolj zaželjeno televizijsko vsebino in formo: družinsko komedijo, ki pred televizorje zvabi družinske člane vseh generacij in nudi uro in pol razposajene in sproščujoče zabave. Glavni akterji tako seveda ostajajo isti: člani Erjavčeve družine (oče Janez, mama MaÅ¡a, hčerka Tinka in sinček Nejček). Po ponesrečenih a vseeno veselih počitnicah na morju se Erjavčevi to pot odpravijo v zavetje slovenskih gora: na Veliki planini bo zrak gotovo hladnejÅ¡i kot v pregreti Ljubljani. V naglici pozabijo rezervirati prenočišča, tako da jim ne preostane drugega, kot da vzamejo, kar jim pastirji ponudijo. A že prvo jutro po prijetno hladni noči v planinski koči – "zakleti bajti" - ostanejo brez najmanjÅ¡ega člana družine… Je Nejc izpuhtel v zrak? Težko verjetno, zato se vrtiljak zabavnih pustolovsko-detektivskih peripetij prične vrteti. Klena zgradba, duhoviti in življenjski dialogi ter situacijska komika ponujajo Å¡e eno zabavno komedijo, nastalo v OtroÅ¡kem in mladinskem programu Televizije Slovenija.Gaber
20.03.2011 ob 09:25

Prebral se veliko mnenj pred menoj in se z večino strinjam. Ne strinjam pa se s tistim gospodm Marjanom, ki pravi, da je v Cesarju Arnulfu veliko imen. Ta knjiga je najlepša in prikazuje celotno dogajanje v Karantaniji, od ustoličevanja naprej. Je steber naše demokracije. Imen pa je zelo malo. Tisti Marjan je s tem samo pokazal, da se ne zna navdušiti nad našim praslovenstvom in da je znotraj obsežne knjige prebral samo prvo stran, kjer Vi kot pisatelj razlagate, kako je bil Karkman povezan z karolinško dinastijo. Naprej pa je vsega skupaj deset imen, ki bi si jih vsak slab bralec lahko zapomnil, a tale leni Marjan res ni bral naprej. Toliko v poduk, gospod Sivec, da boste vedeli, da se eni hvalijo, da so Karantanijo prebrali, pa raje gledajo televizijo in ne znajo brati več. Pa brez zamere!
Cesar Arnulf pa je drugače Vaša osrednja knjiga Karantanije, kar je jasno vsakemu otroku, če knjigo prebere vsaj do sredine.

GaberMatija
17.03.2011 ob 11:03

Prebral sem vso obsežno Sago o Karantaniji in moram Vam reči, pisatelj Sivec, da si takih knjig, ko kaj zveš o zgodovini, zraven pa je še veliko ljubezni, samo še želim.
Čimprej napišite kaj novega!!!!!!!!!!!

Matija
13.03.2011 ob 21:02

771. PREDSTAVITEV
13.03.2011 ob 00:39

Razbor pod Lisco - 12. marec 2011


"Narod si piše zgodbo sam ..."

Pravzaprav pa mora narodu zgodbo napisati, pripovedovati tisti, ki je zato poklicani. Stara ljudstva, plemena ali stroselci so od nekdaj imeli v svoji sredi nekoga, ki je pripovedoval zgodbe. Povesti, zgodbe, zgodovinska pričevanja, zgodovinske dogodke svoje skupnosti.
In ti ljudje posamezniki tako imenovani 'pripovedovalci zgodb', so bili v skupnosti zelo pomembni in zelo spoštovani.

Spoštovani gospod Sivec,

s spoštovanjem in hvaležnostjo občudujemo vaše delo pisatelja in tudi vaše delo kto verzoklepca.

Nocojšnji, sicer že 65. Razborski večer ste nam obogtili in oplemenitili s svojo studenčno tekočo besedo in pokončnim slovenstvom. Takšni večeri nas zaradi takih gostovo delajo boljše, plemenite, bogate.

V imenu vaščanov Razborja, v imenu društva KTTD Razbor in v svojem imenu se vam globoko zahvaljujem.

Matej J.

Z iskreno hvaležnostjo
in vse drobro za jutri!

Mojca P.Ivo C.
12.03.2011 ob 11:56

Pisatelju, mag. Ivanu Sivcu!

Spoštovani!

Pišem Vam zaradi tega, ker sem bil navdušen nad vašo čudovito Sago o Karantaniji. Starodavni karantanski meč, ki povezuje vse romane v celoto, pa me je še posebej vznemiril, saj vaši romani nakazujejo, da so še pred prihodom Rumljanov 'tu bivali vsi naši bogovi' in bili priča pridobivanja železa v naših krajih ali pa so to dejavnost celo pospeševali, kar mi je še posebej blizu.
Najprej mi je prišel pod roko roman Cesar Arnulf. Že oblikovanje knjige je nekaj posebnega. Prebral pa sem jo takoj v nekaj dneh in ugotovil, da je to čudovit zgodovinski roman, utemeljen na vseh, čeprav redkih zgodovinskih dejstvih, ter na mnogih legendah, običajih iz slovenske etnološke dediščine. Nekaj jih poznam tudi sam, še več pa žena, ki je slavistka in po vrhu še Korošica. Takoj sem prebral tudi ostala romana, Kralja Sama in Kneginjo Emo.
Če smo v mladosti uživali ob Finžgarjevem romanu Pdo svobodnim soncem, potem je naši mladini ponujen še višji užitek z vašo Sago o Karantaniji. Vaši romani opisujejo napeto zgodbo, vsebujejo pa tudi jasno sporočilo, moralno in zgodovinsko. Zgodovinsko so postavljeni na korektno sonovo, avtohtonost davnih prednikov in del skupne zgodovine z Bavarci. Nerazumljivo se mi zdi, da Akademija znanosti in umetnosti nima junaka, da bi stvari postavila na svoje mesto.
Vaša Karantanija je zame veliko presenečenje in velik dogodek in če se izrazim z besedami dr. Ota Lutharja, so vaši romani interpretacija zgodovinskih dogodkov in kot taki sami po sebi del zgodovine. To je odličen dosežek. Tudi mnogi drugi zgodovinarji menijo, da Slovenci nimamo zapisane zgodovine. Ali smo bili v zgodovini zgolj statisti? To preprosto ne more biti tako. Naši geni so zmagovalci, ki so preživeli vso zgodovino človeštva! Pa smo jih analizirali?
Saga o Karantaniji je lep prvi korak k temu!

Ivo C.Deset najbolj branih Sivčevih knjig v januarju in februarju:
11.03.2011 ob 13:44

1) Kralj Samo ....................... 320 izposoj

2) Kneginja Ema ..................... 262

3) Cesar Arnulf ..................... 249

4) Zadnji mega žur .................. 224

5) Bomba na Å¡oli .................... 149

6) Dopust s taščo ................... 145

7) Godec v nebesih .................. 142

8) Vlomilci delajo poleti ........... 131

9)Prve lastovke ..................... 128

10) Julija iz Sonetnega venca ....... 122Prvih pet v januarju in februarju 2010
11.03.2011 ob 11:41

1) Primož Suhodolčan .............. 9.480 izposoj

2) Svetlana Makaravič ............. 9.289

3) Desa Muck ....................... 8.497

4) Ivan Sivec ....................... 7.679

5) Mojiceja Podgoršek ............... 5.840770.PREDSTAVITEV
10.03.2011 ob 12:41

V Knjižnici v Mengšu za 4. razrede OŠ Mengeš

Spoštovani gospod Ivan Sivec!

Izredno smo Vam hvaležni, ker ste se odzvali našemu vabilu, nam s svojimi zgodbami pričarali nekaj nepozabnih trenutkov in v otrocih zbudili zanimanje za dragoceno branje. Upamo, da bomo srečanje z Vami še večkrat ponovili.

S spoštovanjem!

Učenci 4. razredov OŠ Mengeš in učiteljiceMarjana
07.03.2011 ob 18:47

Gospod Sivec,
prebrala sem GODCA V NEBESIH in res je tale Flere faca. Nič ne dela, pa samo uživa kot v nebesih. Mi moramo pa vsak dan hoditi v službo. Enim se pa gode.

MarjanaBoštjan
04.03.2011 ob 11:10

Prijazno pozdravljeni, edinstven človek, gospod pisatelj, mag. Ivan Sivec,

ravnokar sem prebral Vaše delo, humorno pripoved Mojih prvih šestdeset, in sem navdušen. Moram Vam zapisati, da jih sam štejem nekaj čez trideset in sem torej slaba tri desetletja mlajši. Resnično me preseneča in veseli Vaša posebna energija in volja do življenja ter ljubezen do rodne grude, Slovenije in slovenstva, v srcu; prav ponosen sem, da živim v tako lepi deželi in me obkrožajo razgledani, izobraženi in čustveno bogati ljudje, med katere uvrščam prav Vas. Obljubljam Vam, da bom še naprej priden in bom z velikim veseljem in zanimanjem prebiral Vaše cenjene stvaritve. Zavedam se namreč truda in čiste, zanesenjaške energije, ki jo tako občuteno vlagate v svoja izjemna dela.

Naj Vas še naprej spremlja krepko zdravje, odprta in čuteča ter navihana narava. Vaš tolikšen in (duhovno) bogat opus ne sme ostati prezrt in zapostavljen; z Vami in Vašimi deli nenehno rastemo in širimo obzorje duha navzven in navznoter. Morebitne kritike in napade na svoje ustvarjanje pa vzemite kot del nezrele človeške stvarnosti in kot tako v globini svojega srca kljub temu sprejmite. Naj Vas vodi tudi sonce sreče, vse dobro pa tudi Vašim najbližjim, iskrenim prijateljem in sodelavcem.

Strumno korakajte k 70. obletnici, ki Vas vdano pričakuje.

Z lepimi pozdravi k Vam in v Vaš svet ter na svidenje,

Boštjan M.MIha
01.03.2011 ob 13:32

Spoštovani gospod pisatelj!

Za bralno značko je naša učiteljica izbrala knjigo Kako sem postal slaven. Jaz sem jo že prebral. Ob tem sem se zelo smejal. Knjiga je polna smeha in je primerna za mlade in tastare. Enako je rekla naša učiteljica. Veliko pa pove o tem, kako se mora človek prebijati, če želi uspeti. Res je to učbenik za vse nadarjene in vztrajne pisatelje kot ste Vi.
Komaj čakam, da nas obiščete osebno.
Nasvidenje!

Mihastatistika
24.02.2011 ob 07:48

V januarju 2011 je bilo po podatkih cobissa v slovenskih knjižnicah izposojenih 3873 Sivčevih knjig, kar ga uvršča na četrto mesto.

Najbolj brane Sivčeve knjige v januarju 2011:

1) Kralj Samo ................. 166 izposoje

2)Cesar Arnulf ................ 142

3)Kneginja Ema ................ 135

4) Zadnji mega žur ............ 106

5) Sneg v maju ................ 80

6) Dopust s taščo .............. 76

7) Bomba na Å¡oli ............... 70

8) Godec v nebesih .............. 69

9) Ženin proti svoji volji ...... 62

10) Noč po mega žuru ............ 60

11) Petelinja drsalna Å¡ola ...... 60

12) Vlomilci delajo poleti ...... 59Peter
23.02.2011 ob 18:35

Spoštovani !
Ne bom nič spraševal, ampak pohvalil. V zadnjem času sem vzel v roke mnoge vaše knjige (Korenine grunta, Sonce vzhaja počasi, Prve lastovek, Saga o Karantaniji itd...), odlične so. Sam sem v petdesetem letu, lani sem zbolel za levkemijo in moram reči, da tudi iz teh vaših del črpam določeno pozitvino energijo, ki jo še kako potrebujem. Samo toliko.

Lep pozdrav!

Peter iz ÄŒrnomljaMatej iz NM
21.02.2011 ob 05:19

Prebral sem Skrivnost zlate reke.
Carska!

Matej769. predstavitev
19.02.2011 ob 20:49

Predstavitev knjig Izgubljen na Aljaski, Prekletstvo zlata in Skrivnost zlate reke

Auckland, Nova Zelandija, 19. 2. 2011

Skupaj smo odkrivali lepote Avstralije in Nove Zelandije ter nasli tudi bogastvo ljudi - s svojo pripovedjo o Aljaski in zlati ste nam polepsali vecer. Hvala za vse.

Nina ZupancicAnica
12.02.2011 ob 21:26

Rada berem vse knjige, ki ste jih napisali.
Anica768.PREDSTAVITEV
07.02.2011 ob 14:10

ALICE SPRINGS NA PREDVECER SLOVENSKEGA KULTURNEGA PRAZNIKA


Veseli me, da mo tako dalec od doma, 17.000 km, pocastili v daljni Avstraliji spomin na nasega najvecjega pesnika Franceta Preserna s predavanjem gospoda pisatelja Ivana Sivca o nasem pesniku. Gospod pisatelj je Slovencem, ki smo v Avstraliji, lepo predstavil njegovo delo in zivljenje, cesar smo zelo veseli,

Hvala Vam, gospod Sivec


Slovenski AvstralciTanja Frumen
05.02.2011 ob 16:17

Pozdravljeni!
Prebrala sem si nekaj vaših knjig že pred leti. Najbolj mi je ostal v spominu Zadnji mega žur in Noč po mega žuru. Priznati moram, da sem omenjeni knjigi prebrala najmanj 15x! Ravno včeraj sem si izposodila knjigo FaktorX:Izpoved naivne manekenke in trenutno sem nekje na polovici.
Rada berem vaša besedila in moram priznati, da bralcem mora biti knjiga nekako približana, saj bralca nikoli ne pritegne nezanimivo besedilo in da ni neke zgodbe, dogajanja. Tudi sama pišem knjige namreč.
Želim vam veliko uspeha še naprej in upam, da nam boste postregli še s kakšnim dobrim romanom! Vso srečo!
Tanja FrumenMajda
02.02.2011 ob 15:55

Spoštovani!

Za bralno značko imamo Kralja Sama in Cesarja Arnulfa, po želji pa lahko rpeberejo učenci tudi Kneginjo Emo. Moram Vam povedati, da ni res, da učenci ne berejo radi. Med devetkarji jih je pet, ki so prebrali že vse tri Vaše debele knjige.
Zelo se veselimo Vašega srečanja na naši šoli.

slavistka in knjižničarka MajdaMiha
29.01.2011 ob 20:05

Gospod Sivec,
Vi ste najboljš pisatelj!

MihaFani F.
26.01.2011 ob 10:15

Dragi naš boter slovenske besede I. S.!

Dovolj je! Ne smem več čakati in odlašati. Moram am napisati, da sem rpebrala Vašo zadnjo knjigo Godec v nebesih in da sem se lepo nasmejala in tudi zamislila ob njej. Na moji sobni omarici je knjiga ležala toliko časa, da sem vse preštudirala, potem pa sem jo dala drugim v Domu, ki so jo prav tako z velikim veseljem prebirali. Škoda le, da ima naša knjižnica tako malo izvodov Vaših knjig, pa potem vsi ne preidejo na vrsto. Jaz pa si Vaše knjige vedno naročim kot prva in zdaj Vam sporočam, da komaj čakam kaj novega.
Čeprav imam 91 let, še vedno dobro vidim in lahko berem, kar je zame največji užitek.

Vaša stalna bralka Fanika iz AjdovščineDanica Z.
24.01.2011 ob 18:24

Spoštovani gospod Ivan Sivec!

Prisrčna hvala za Male Butale!
Pa kaj je z Vami?! Ali Vam domislice, poimenovanja oseb, krajevnih imen in najrazličnejše primerjave padajo z neba, rastejo v lončkih na oknih, na gredicah v vrtu, ali Vam jih prišepetava Vaša najdražja, jih srečujete na sprehodih, so Vaše sanje tako darežljive? NE, saj vem, da vse to odpade. Nomen est omen. - Ime ima pomen. Pravzaprav priimek: SIVE celice. Da, ne male, ampak VELIKE sive celice Va, delujejo več kot 100 na uro. Ni jih 'prometnih' šredpisov, ki bi lahko ta besedni vulkan ustavil.
Cela lipa za eno pivo!
Karant - Karantanija.
Le kaj bi bil lahko garant b tej naši predalpski 'kokoški'? Pisatelji so se doselj še skoraj najbolje odrezali.
Zdaj se spet spotikajo ob ustavo. Tudi Vi ste bili v tem pogledu jasnovidni. alobutalsko razmišljanje, da bi v ustavi preimenovali južni veter v zoprnik, glavobolnik, nepotrebnik, je enkratna domiclia. (Samo še kakšen referendum v to smer nam manjka!) Vaši pisateljski žilici res ne manjka duhovitosti. Če ostanem pa še malo pri vetru, bi se nalsednje leto, ko bo baje konec sveta, morali bati še kakšnega neboditreba vetra odplavnika, saj nam je Bill Clinton napovedal, da nas bo, majhne, kot smo, lahko odplavilo morje in potem ne bo problema z morsko mejo, za katero se cukajo politiki tako resno, da je že skoraj hecno.
Zgodba malobutalski novci je še posebej simpatična. Morda zame tudi zato, ker gojim na svojem vrtičku malo nostalgije po tolarju, ki je bil res lepotec v primerjavi z dolarjem - zelencem. In, ne morem si kaj, zdaj je vse mnogo dražje.
Dobri humoristi so redko perje na naši slovsnki kokoški. V Vaših Malih Butalah je mnogo bridkega humorja, ko se je ob smehu za zjokat. Odlično opazujete v dolžino, širino in višino, pa še v kakšno drugačno razsežnost in še smeh je povrhu.
Od srca sem se nasmejala zgodbi Papež 'ma vas rad, pa tudi vse druge so res hecne, duhovite in res hudomušno butalsko naravnane.
Ilustrator - ta se je pa tudi dobro vživel in najbrž ob vsebini tudi užival, ker so zlasto nekatere 'osebe' take, da podobnost z resničnimi v aktualnih Butalah z malo domišljije morda le ni zgolj slučajna.
Le Å¡e strumno naprej v to smer!

Danica Z.Žiga
23.01.2011 ob 07:18

Gospod pisatel,Ivan Sivec
Mene zanima knjiga Netopir brez kril. Ker jo moram skupaj z tremi drugimi knjigami prestaviti. In časa imam samo do pondeljka moram prebrat še dve knjigi in zato bo za vašo verjetno zmanjkalo časa, a je naslov zelo zanimiv zato me zanima tudi obnova Ali imate kratko obnovo te knjige in če jo imate ,čemi jo lahko pošlete na moj mail.

hvala
l.p.

vaš bralec Ž.T.Marinka Uršič
21.01.2011 ob 22:17

Spoštovani gospod pisatelj Ivan Sivec!

Pravkar sem na dušek prebrala vašo knjigo z naslovom Škorpijonov pik.
Zgodba, ki ni namenjena le mladim bralcem, me je do solz ganila! Prav zato, ker ne gre za veselo zgodbo, pač pa nam govori o resnično težkih preizkušnjah v življenju, nas usmerja v razmišljanje in postavlja zrcalo naši vesti in širokogrudnosti - do soljudi po svetu, ki so v življenjski stiski.
Prepričana sem, da boste s to pričujočo knjigo pridobili marsikaterega botra ali botrco, ki bo po tej poti pomagal revnim otrokom po svetu do šolanja in izobrazbe.
Hvala vam, ker vam ni vseeno, ker nas s svojimi literarnimi deli razveseljujete in človeka usmerjate k dobrodelnosti, ker želite pomagati!
Lepo vas pozdravlja MarinkaTone
18.01.2011 ob 16:25

Mpja zadnja prebrana knjiga je Godec v Nebesih.
To je to, muskontarji!!!
LPJernej Mali
15.01.2011 ob 08:29

Prebral sem Karantanijo. V enem zamahu.
ODLIÄŒNO!!!!

JernejMateja
14.01.2011 ob 16:31

Gospod pisatelj Sivec,

moram Vam priznati, da ste me s svojim predavanjem na našem faksu povsem očaral.
Prebrala sem že skoraj vse Vaše knjige,
zdaj pa tudi na muziko gledam drugače.
Hvala za tako izčrpno predavanje!

Mateja767. PREDSTAVITEV
12.01.2011 ob 20:53

Filozofska fakulteta v Ljubljani - Katedra za etnomuzikologijo

Predmet: Slovenska ljudska in popularna glasba


Spoštovani mag. Ivan Sivec!

Prav prisrčna hvala za Vaše odlično predavanje, s katerim ste že drugič mojim študentom približali narodno-zabavno glasbo in jih navdihnili za ustvarjalno delo in zdravo življenje.
Do naslednje priložnosti - z dobrimi željami!

prof. dr. Svanibor PettanAndrej Cerar
12.01.2011 ob 20:50

Spoštovani pisatelj!

Zelo se čutim počaščenega, da sva se osebno spoznala. Dovolil si mi celo, da se tikava, saj sva, skoraj istih let. Vesel sem bil, da si mi podaril svojo zadnjo knjigo »Godec v nebesih« in, da si mi napisal posvetilo celo v verzih. Å e enkrat hvala! Ker sem prejÅ¡nji dve knjigi o godcu, ki je bil pred peklom in godcu v vicah že pred časom prebral sem na ta tretji del komaj čakal. Zelo zanimiva knjiga je bila prebrana v dveh dnevih.

Pred leti sem bral le tuje avtorje. Domači mi nekako niso »pritegnili«. Ko pa sem začel spoznavati tvoja dela, sem ugotovil, da tudi Slovenski pisatelji konkurirate tujim. Velikokrat je branje, sploh tvojih knjig, Å¡e zanimivejÅ¡e, saj opisujeÅ¡ naÅ¡e Å¡ege in navade ter naÅ¡e domače kraje. Le kar predrobne knjige so - je prehitro konec. V knjižnici sem si zaželel Kralja Sama, ki je menda debelejÅ¡a in bi dalj časa užival ob branju, pa mi je knjižničarka poučila, da je ta tvoja trilogija vseskozi na terenu. Tako me je vnesla v računalnik in moral bom nekaj časa počakati!. Do takrat ko jo dobim sem pa vzel v branje «Å½enin proti svoji volji« in »Mojih prvih 60«. Ko sem bil star 50 let je bila prava za branje »mojih prvih 50« - sedaj po desetih letih je pa Å¡tevilka večja za eno desetico. Upam, da bo tudi po teh dveh nastala vsaj trilogija! (če bo pa Å¡e za 80 pa že ne vem kako se reče….)

Želim ti, da bi za vedno ostal med najbolj branimi slovenskimi avtorji, če ti bo pa zdravje služilo, pa vem, da imaš še dovolj idej za veliko novih zanimivih knjig!

Lepo pozdravljen

Andrej CerarNajbolj brane Sivčeve knjige v letu 2010
11.01.2011 ob 20:44

1) Kralj Samo ..................... 2228 izposoj

2) Cesar Arnulf ................... 1731 izposoj

3)Kneginja Ema .................... 1577 izposoj

4)Zadnji mega žur ................. 1387 izposoj

5)Pesem njenih zvonov ............. 923 izposoj

6)Noč po mega žuru ................ 883 izposoj

7)Ženin proti svoji volji ......... 834 izposoj

8) Bomba na Å¡oli .................. 815 izposoj

9) Vlomilci delajo poleti ......... 791 izposoj

10)Moji edini, ki jo ljubim ....... 729 izposojstatistika branja za leto 2010
11.01.2011 ob 20:32

1) Desa Muck ..................... 49.343 izposoj

2) Ivan Sivec .................... 48.017

3) Primož Suhodolčan ............. 47.895

4) Svetlana Makarovič ............ 45.751

5) Bogdan Novak .................. 29.194

6) Janja Vidmar .................. 28.551

7) Mojiceja Podgoršek ............ 27.034

8) Tatjana Kokalj ................ 23.859

9) Helena Kraljič ................ 22.498

10) Miki Muster .................. 21.526

11) Feri Lainšček ................ 21.327

12) Tone Pavček .................. 19.618knjižničar Matej
11.01.2011 ob 11:12

Čestitam, pisatelj Ivan Sivec, ker ste najbolj bran slovenski pisatelj! To si tudi zaslužite!
Seveda mislim med moškimi, pa tudi Desa Muck je zelo malo pred Vami, poleg tega pa so Vaše knjige tudi zgodovinsko več vredne.

knjižničar MatejMarija
08.01.2011 ob 17:24

Gospod pisatelj Sivec,

prebrala sem že Vašo Kneginjo Emo in se strinjam z bralkami, da je to Vaša doslej najboljša knjiga.
ÄŒestitam!

Marija766. PREDSTAVITEV
06.01.2011 ob 23:03

Predstavitev trilogije o Karantaniji in druge knjige o pomembnih slovenskih možeh in ženah

Župnija Ljubljana- Polje


Doživeli smo lep slovenski večer, ki nam je ponovno razkril slovenske korenine. Zabavali smo se od Vaših duhovitih anekdotah.
Hvala Vam za to srečanje!

Olga V.Melita
03.01.2011 ob 20:57

Gospod pisatelj Ivan Sivec,

najprej Vam želim zdravo in ustvarjalno novo leto 2011!
Vem, da ste neutrudni in da boste delali s polno paro naprej.
Za nazaj pa vse čestitke za KARANTANIJO
in vse druge lepe knjige.
Meni je bila najbolj všeč o Kralju Samu in Kneginji Emi.
Kaj vse veste o zgodovini!!!!
Občudujem Vas!!!

melitaDRAGI MOJI BRALCI
02.01.2011 ob 13:13

HVALA vsem, ki ste se oglasili na moji spletni strani.
HVALA tudi vsem, drugim, ki tako vneto berete moje knjige.
Tudi vsem VAM želim zdravo in srečno novo leto,
za vse drugo pa bomo morali poskrbeti sami!

Ivan Sivec

(mnenja iz druge polovice leta 2010)     NAPREJ >>>