Ivan Sivec: Vsi najboljši muzikanti - prvi del

Naslovnica knjige Vsi najboljši muzikanti
Velika knjiga o razvoju posebne veje množične duhovne kulture - narodnozabavne glasbe, ki jo po vzoru Avsenikov posnema velik del sveta: pri nas okoli 500 skupin, v svetu pa čez 10.000.

620 strani velikega formata!

Barvni katalog skupin!

Ivan Sivec: VSI NAJBOLJŠI MUZIKANTI - I. del
Od začetka do leta 1973!


Ivan SIVEC ni samo plodovit avtor besedil za glasbo in eden najbolj branih sodobnih pisateljev leposlovnih del, pač pa se je kot prvi lotil tudi podrobnega popisovanja razvoja posebnega pojava tovrstne množične duhovne kulture Slovencev pri nas. Razvoj domače glasbe mu je bil na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani za osnovo pri pisanju prve tovrstne magistrske naloge pri nas.

  • 50 USPEŠNIC Z NOTAMI IN BESEDILI
  • 85 NAJBOLJ PRILJUBLJENIH ANSAMBLOV
  • 120 NAJLEPŠIH BESEDIL
  • 130 NASLOVOV ANSAMBLOV, PRODUKCIJ ITN.
  • 135 AVTORJEV GLASBE, BESEDIL, HUMORISTOV, GLASBILARJEV
  • 315 ANEKDOT
  • 500 UNIKATNIH FOTOGRAFIJ
  • 620 STRANI VELIKEGA FORMATA

"Knjiga Ivana Sivca VSI NAJBOLJŠI MUZIKANTI govori o pomembnem sodobnem pojavu naše glasbene kulture, ki od petdesetih let vse do današnjih dni pomembno sooblikuje vsakdanjik in praznik najrazličnejših družbenih skupin v Sloveniji, odmevno pa je posegel tudi v našo mednarodno razpoznavnost."
dr. Janez Bogataj


Jeseni leta 2003 je izšel drugi del Vsi najboljši muzikanti II. Opisuje razvoj narodno-zabavne glasbe od leta 1973-2003, v rubriki Kdo je kdo v narodno-zabavni glasbi pa so dodani podatki za celotno obdobje od 1953-2003.
Spostovani obiskovalci! Ce to knjigo poznate, Vas vljudno vabimo, da jo ocenite. Glasujete tako, da kliknete na oceno, ki se Vam zdi najprimernejsa.
Knjiga Vsi najboljši muzikanti je:
 Zelo priporočljiva
 90%Zelo priporocljiva: 90%Zelo priporocljiva: 90%
 Solidna
 5%Solidna: 5%Solidna: 5%
 Nekaj srednjega
 2%Nekaj srednjega: 2%Nekaj srednjega: 2%
 Še sprejemljiva
 2%Se sprejemljiva: 2%Se sprejemljiva: 2%
 Neužitna
 1%Neuzitna: 1%Neuzitna: 1%

Število glasov: 1376