Ivan Sivec - pisatelj, publicist in popotnik

Dobrodošli na uradni spletni strani enega najbolj branih sodobnih slovenskih pisateljev, Ivana Sivca. Napisal je 155 knjig. Ivan Sivec pa ni samo pisatelj. Na spletni strani www.ivan.sivec.net smo se potrudili, da bi kar čim bolje dokumentirali njegovo življenje in predvsem njegovo delo.

Pisatelj Ivan Sivec je bil rojen 23. maja leta 1949 v Mostah pri Komendi, zdaj živi in ustvarja v Mengšu. Napisal je 52 knjig za mladino in 103 za odrasle, poleg tega pa več kot 2500 besedil za glasbo, več sto pravljic in humoresk. Po njegovih delih so bile uprizorjene številne radijske igra in drame.
Režiser Tugo Štiglic je v sodelovanju TV Slovenija in Timaro produktions posnel po Sivčevem mladinskem romanu Pozabljeni zaklad leta 2001 celovečerni mladinski film z enakim naslovom, nastala pa je tudi televizijska nadaljevanka v treh delih. Film si je ogledalo več kot 25.000 gledalcev in je zato dobil najvišje slovensko priznanje za gledanost - zlato rolo. Film Pozabljeni zaklad je izšel pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija leta 2003 tudi na video kaseti.

Predlagamo vam, da ga podrobneje spoznate prek menija na levi strani vašega zaslona, če pa imate zanj kakršnakoli vprašanja, mu lahko pišete po elektronski pošti na naslov

      ivan.sivec@siol.net,

po navadni na naslov:

  Mag. Ivan Sivec
Medvedova 5
1234 MENGEŠ

ga pokličete na telefonsko številko:

  041/752 777

ali stopite z njim v stik na Facebooku:

  http://www.facebook.com/ivan.sivec.7